Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Konak’ta yardımlaşma ve dayanışmanın yılı oldu

Reklam

Garibanın yanındayız

Konak belediyesi, Bir yılda 20 bin dar gelirli vatandaşına yardım yaptı. Pandemi sürecinde de esnafın, garibanın, öğrencinin, dara düşenin yanında oldu.

Konak Belediyesi, pandemi ve depremin etkileriyle zor bir yılı geride bırakan İzmir’de sosyal yardımlar ve dayanışmayı güçlendiren projeleriyle örnek oldu. Mart ayında Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının görülmesinin ardından çalışmalarını yoğunlaştıran Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, pandemi döneminde de ihtiyacı olan vatandaşların sıkıntılarını en kısa zamanda çözmek ve taleplerini karşılamak için hizmet üretti. Sosyal Yardım İşleri ekipleri yıl boyunca belediyeye başvurarak yardım talebinde bulunan yaklaşık 20 bin vatandaşın yanı sıra, kısıtlamalarda kepenk kapatmak zorunda kalan esnafın, uzaktan eğitime geçen öğrencilerin, depremden en çok etkilenen Bayraklı’da evlerini kaybeden vatandaşların, sokağa çıkma kısıtlamalarında en çok özveriyi gösteren yaş gruplarından 65 yaş üstü vatandaşların ve Basmane’deki mültecilerin de yanında yer aldı. Öte yandan, bakkal ve eczanelere olan borçların kapatılması, askıda kurban, tablet bağışı gibi kampanyalarla da dayanışma halkası çığ gibi büyüdü; Konak Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyalarına destek veren hayırseverler örnek bir dayanışma göstererek zor zamanlarda birbirine yardım eli uzattı.  

Zor günler dayanışma ile aşılıyor

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, gerek pandemi döneminde gerekse İzmir depremi sonrasında, belediye ekiplerinin hızla organize olarak çalışmaların hayata geçirildiğini ifade etti. Başkan Batur, zor günlerden çıkışın birlik, berberlik ve dayanışma ruhu içinde hareket etmek olduğunu vurgulayarak, “2020 yılı karamsar geçti ama birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içinde yaşamaya ve sıkıntıları hep birlikte aşmaya devam edeceğiz. Sadece bizim değil, dünyanın ilk kez karşılaştığı boyutta bir salgın ile mücadele ediyoruz. Üstüne bir de bugüne dek İzmir’de bizim gördüğümüz en şiddetli depremi yaşadık. Bu acı olaylar yaşanırken İzmir’de tüm yerel yönetimler hizmet yarışındaydı. Aynı zamanda Konaklı hemşehrilerimiz de başlattığımız tüm kampanyalarda yardım yarışına girerek gösterdikleri dayanışma ile bize hem gurur hem de daha çok çalışmak için şevk verdi. İzmir bu anlamda farklı bir yer; dayanışma ruhu en üst noktada. Bizi zor günlerden çıkaracak olan da bu dayanışma olacaktır” dedi.  

Sosyal yardımda rekor başvuru

Konak’ta 2020 yılı boyunca yaklaşık 20 bin vatandaş yapılan sosyal yardımlardan yararlanmak için Konak Belediyesi’ne başvuru yaptı.  Her başvuru tek tek değerlendirildi ve sosyal yardım ekipleri vatandaşın ihtiyaç duyduğu noktada talepleri karşıladı. 2020 yılında dünyaya gelen 150 bebek, Hoş geldin Bebek programından yararlandı ve yaşamlarının ilk günlerinde ihtiyaçları olacak şampuandan battaniyeye, pişik kreminden bebek bezine tüm malzemeler Konak Belediyesi’nce karşılandı.  1300’ü aşkın vatandaşa ev eşyası ve giysi yardımı yapıldı. Pandemi sürecinde bir de yangın felaketi yaşayan 2 evin ev eşyası, kömür ve gıda ihtiyaçları karşılandı. Basmane’de karantinaya alınan Hekimoğlu ve Paşakonağı otellerinde kalan vatandaşlar ve göçmen aileler de yalnız bırakılmadı, bebeklerin mama ve bez ihtiyaçları öncelikli olmak üzere ihtiyaç duyulan gıda malzemeleri sağlandı. Öte yandan düzenli aralıklarla ve belirli noktalarda 10 bin kişiye sıcak çorba ve ekmek ulaştırıldı. 

Sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışma

 Pandemi kısıtlamalarının başlamasıyla dükkanlarını açamayan esnaf başta olmak üzere ilçede 7000’in üzerinde erzak kolisi belirlenen adreslere ulaştırıldı. Dağıtımlar Berberler Odası,  Kahveciler Odası, Otelciler Derneği ve Amatör Spor Kulüpleri gibi oda ver derneklerle iletişime geçilerek sivil toplum kuruluşları ile koordinasyon halinde yürütüldü. Ayrıca Ramazan ayında, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile iletişime geçilerek, 2 bin 500 kişilik iftar yemeği hazırlandı ve ilçedeki tüm taksi duraklarına tek tek teslim edildi. Kitap ve Kırtasiyeciler Odası ile birlikte eğitim için el ele verilerek çocukların kırtasiye harcamalarını karşılayabilecekleri Eğitim Kart için düğmeye basıldı; uzaktan eğitim için de tablet ve internet desteği sağlandı. 

Dayanışmayı güçlendiren kampanyalara yoğun ilgi

Konak Belediyesi pandemiyle birlikte gelen ekonomik güçlüklere karşısında aldığı önlemlerin yanı sıra düzenlediği kampanyalarla da vatandaşlar arasında iyilik köprüsü kurdu. Bakkallardaki veresiye defterlerindeki borçların ödenmesine yönelik çağrıya kulak veren 450 vatandaş, 65 bakkala olan 185 bin TL borcu kapattı. Kampanyanın bir benzeri de eczanelere olan borçlara yönelik olarak uygulandı. Kurban Bayramında ise 2 Ton kurban eti, kurban ibadetini gerçekleştiren vatandaşlardan teslim alınarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı. 

Deprem yaralarını birlikte sardık

Deprem felaketinin en çok etkilediği ilçe olan Bayraklı’da, felaketin ilk gününde kurduğu çadır ile enkaz alanından ayrılmayan Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri ekipleri, çadırı gece gündüz açık tutarak depremzede vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmadı. Düzenli olarak yemek çıkan çadırda gıda ve içecek ihtiyacının yanı sıra battaniye, çadır matı, yastık, bebek bezi, hijyen kiti, kişisel bakım seti gibi ihtiyaçlar da karşılandı. Çocuklar için kurulan oyun çadırı ise depremden etkilenen çocukların yüzünü güldürdü.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ