Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Kocaağa, Süt Fiyatları Konusuna Değindi

Reklam

Süt fiyatları konusunda üreticileri destekleyeceklerini ifade eden İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kocaağa “Covid19 salgını yüzünden doların ve Euro’nun yükselmesinden dolayı girdilerimiz sürekli yükseliyor. Bizde 2800 lira olan konsey fiyatını kar almadan  Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği  olarak üreticimizi destelemek istedik. Zaten iki aydır biz farklı fiyatlar ödüyoruz. Şuan 2820 ile başlıyor. 3 TL olarak ta simantel sütünün fiatıdır.Neden o farklı dediğimizde simantel sütümüz doların yükselmesi neticesinde yeme çok fazla müdahale edemiyoruz. Bunun neticesinde bizde birlik olarak iki aydır süte konsey fiyatının üzerinde birlik olarak kar gözetmek sizin üreticiye katkı sağlama adına, konseyin üzerindeki fiyatlardan veriyoruz.” Dedi.

“KONSEY ÜZERİNDE SÜT FİATINI ÜRETİCİMİZE VERİYORUZ.”

“Konseyin açıklamasına göre Nisan ayına kadar 2800 lira olarak diye fakat bizde birlik olarak karımızdan fedakarlık ederek  üreticimizden 500 kg kadar olan sütü 2820, 500 kg üstündeki süte 1830, bin kg üzerindeki süte 2840, 1500 kg üzerindeki süte 2850 lira artış verirken  Simantel sütü 3 TL olarak alım yapıyoruz.Simantel sütün fiyatının yüksek olmasının nedeni ise yağ oranın yüksek olması, kalitesinin fazla olmasından dolayı fiyatı farklı yansıyor.”

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE  BERGAMA İLÇESİNDEN SÜT ALIMINA BAŞLAYACAĞIZ.”

“Yakın bir zaman içinde Bergama’dan da süt almaya başlayacağız. Bu şekilde bütün İzmir’den süt toplayacağız. Damızlık  Birliği olarak  İzmir’e bağlı  tüm ilçelerimizde destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Haber : Turgay  Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ