Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

ÖTO, Coğrafi İşaret Alanındaki Çalışmalarını Sürdürüyor

Reklam

Ödemiş Ticaret Odası (ÖTO) Başkanı Rifat Eriş Odanın çalışma faaliyetleri arasında bulunan  Coğrafi İşaretler konusundaki çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Eriş “Ödemiş Ticaret Odası tarafından daha önceden garanti markası alınan Ödemiş Teneke Tulum Peyniri ve Ödemiş Tulum Lor Peyniri marka olarak coğrafi işaret olarak Bozdağ Kestane Şekeri’ne ilave olarak son alınan  Ödemiş’in Çekişte Zeytinyağının da coğrafi işareti tescillenmiş oldu.” dedi.

Ticaret Odası olarak bölge değerlerinin tanıtımına verilen  önem ile  çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş “Ödemiş Ticaret Odası olarak daha önceden çalışmalarına başladığımız Coğrafi İşaretler konusunda Bölgemize has ürünlerin  tescillenerek tüm Türkiye’ye açılması yönünde çalışmalarımız her zaman devam ermektedir. Verdiğimiz emeğin karşılığını gerek garanti marka gerek coğrafi işaret olarak tescillenen ürünlerin belgelerine sahip olarak alıyoruz. Son olarak aldığımız Ödemiş Çekişte Zeytinyağı coğrafi işaret belgemiz ile bölgemize has çekişte zeytinyağı lezzetini de tescillemiş olmuştu.

Türkiye ‘de, alınmış 619 coğrafi işaret bulunmakta. Ödemiş Ticaret Odası’nın Ödemiş Teneke Tulumu ve Ödemiş Tulum Loru Garanti Markalarından sonra Bozdağ Kestane Şekeri coğrafi işareti var. Son olarak yaklaşık 3 senenin sonunda, yapılan çalışmaların sonunda, elde edilen  çekişte zeytinyağının coğrafi işaretinin bu bölge adına önemli olduğunu düşünüyorum. Ve bölgemizin önemli değerlerinden  olan çekişte zeytinyağının duyurulmasında yurt genelinde tanınmasında önemli bir adım da atılmış oldu. 619 adet ülkemizde alınan coğrafi işaretten 260 sı TOBB birliğine bağlı odalar ve borsalar tarafından alınmıştır.

“COĞRAFİ İŞARETTE ÖNÜMÜZE YENİ FIRSATLARDA ÇIKARABİLİYOR.”

“Coğrafi işareti aldığımızda aslında sonuç değil, güzel bir sonuç ama yeni bir başlangıç olarak bizim önümüze yeni fırsatlar çıkarıyor. Burada coğrafi işaret ve garanti marka aslında ürünün tanıtımı için çok önemli bir unsur. Fakat bunu daha da yaygınlaştırmak için bazı düşünce ve projelerimiz var. Aldığımız coğrafi işaretlerin tüm Türkiye de tanıtılması için bazı organizasyonlara katılmayı düşünüyoruz. Maalesef pandemi nedeniyle bu sene bir çok fuar yapılmadı. Âmâ yapılacak olan fuarlarda özellikle coğrafi işaretlerin tanıtımı için Ödemiş’i temsilen stantlar açmayı düşünüyoruz. Bunun yanında ana halterlerdeki yollara Ödemiş teki bu coğrafi işaretlerin neler olduğunu gösteren ilçeye giriş çıkışlarda gelen özellikle yerli turistlerin o ürünleri almasını sağlayan tanıtıcı panolar yapmayı düşünüyoruz. Gelecek olan kişiler gelmeden önce orada neler yenir neleri ünlü gibi araştırmalarını yaparak geliyorlar. Biz bunu daha kolay bir şeklide tanıtımını yapalım diye düşünüyoruz. Satış yerlerini de daha stratejik noktalarda açılması içinde bazı fikirlerimizi ön plana çıkaracağız. Coğrafi işaret, garanti marka bunlar aslında tanıtımda çok önemli unsurlar. Ama sonrasını da iyi dizayn edemezsek o noktada amaca ulaşmamış oluyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ettirmeyi düşünüyoruz. Küçük menderes havzası çok özel bir yer çok büyük ve tarımsal, hayvansal gelir girdisi olan bir yer.  Burada ne kadar girdi oluyor ne kadar çıktı oluyor Onu ayrıca bakmak gerekir. Ama tarımsal olarak günlük ciddi bir nakit girdisi oluyor. Bunları duyura bilmek, bunları insanlara anlatabilmek bundan daha bir katma değer çıkarabilmek tabii ticaret odasının görevi bizde bunu elimizden geldiğince yerine getirmek istiyoruz. Fuarlar şu anda sanal olarak yapılıyor. Tabi burada Türkiye odalar borsalar birliği fuarla ilgili konularda en yetkili kurum sanal fuarlarda her ne kadar önemsense de tabii ki gerçekte açılmış bildiğimiz fuarlar gibi olmuyor. Çünkü bir çok üründe satış noktasında dokunmak, hatta gıda ürünlerinde tatmak ve ikil olarak görüşmeler çok önemli dolayısıyla da sanal fuarlar değil de normal bizim bildiğimiz klasik fuarlara ne zaman geçiş oldu, burada yöresel ürünlerimizi tanıtmak üzere, kardeş kuruluşumuz Ödemiş Ticaret  Borsasının da coğrafi  işaretli patatesi var. Birlikte organizasyon yaparız diye düşünüyoruz. Bu yaşanan  son gelişmelerle birlikte  Ödemiş adına  Ödemiş  Ticaret Odası olarak ilçemize katkı olacak çalışmalara  ve projelere imza atmaya devam ediyoruz.“ dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ