Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Tarihi Samıt Baba Türbesi İlgi Bekliyor

Reklam

Birgi’nin yakın mahallelerinden Üçkonak Mahallesinde bulunan Merkez Camii’nin yanındaki   Samıt baba diye ismi anılan ve rivayetlere göre burada eski ismi Semit olan  ve  daha sonra Üçkonak mahallesi ismini alan köyün kurucusu Samıt Babanın mezarının bulunduğu tarihi türbenin içi ve etrafına yeni bir düzenleme bekleniyor.

“BURADAKİ İKİ MEZARLIĞIN TARİHİNİ ANLATAN BİR KONUMUN SAĞLANMASINI BEKLİYORUZ.”

Rivayetlere göre büyüklerinden duyduğunu anlatan Üçkonak mahallesi muhtarı Mevlüt  Topuz “Burada bizim edindiğimiz bilgilere köye eski adıyla Semit yeni adıyla Üçkonak mahallesi ismini alan burada bu köyümüzün ilk kurucusunun mezarının olduğu söylenmektedir. Ancak araştırmalarımıza göre, kesin bir bilgiye ulaşamadık. Buradaki iki mezarın tarihinin gün yüzüne çıkarak girişine de bilgi yazısı konulmasının önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Üçkonak  doğumlu olan Ödemişli işadamlarından Mutahhar Ateş Samıt baba türbesinin etrafının güzel bir şekilde düzenlenmesinin ve ziyaretçilere açık olan bir hale gelmesi gerektiğini vurgularken “Birgi’nin tarihi açısından ve konumu itibarı ile önemli bir mahalle olan  Üçkonak’ta bizlerin doğduğu yıldan günümüze kadar gelen burada Samıt baba türbesi olduğunu hep duyuyoruz.Ancak buraya geldiğimde buradaki bulunan iki mezarın kime ait olduğu yönünde bir yazı bile yok.  Buradaki bulunan ve Samıt baba diye bildiğimiz bu tarihi yerin içinin  ve dışının bir an önce düzenlenmesini bekliyoruz.” dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ