Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Ödemişli Şehit Er Kamil Alkan’ın  Hatıralarıyla Dolu Odası

Reklam

Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Dağdüşü köyü kırsalında, Kevarasusin tepesinde 15 Temmuz 2006 günü vatani görevini yaparken hain saldırı sonucu şehit olan Ödemişli Şehit Er Kamil Alkan’ın 2006 yılında, 7 asker ve 1 korucunun şehit edildiği olayın ardından Ödemişli Şehit Er Alkan’ın ve amca Şehit er Kamil Alkan’ın birlikte isimleri  Ödemiş’in Konaklı  Mahallesindeki İlkokul ve sokağa isimleri verilerek yaşatılıyor.

“GARA’DA YAŞANAN VE 13 VATAN EVLADIMIZIN OLAYINI DUYUNCA KENDİ OĞLUMUN OLAYI GİBİ GÖZYAŞI DÖKTÜK.”

Gara’daki 13 kişinin şehit edilmesine tepki gösteren Şehit Er Kamil Alkan’ın Annesi Vesile  Alkan “Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve 13 vatan evladının olayını duyunca kendi oğlunun olayında olduğu gibi üzüldük. Bu olayların bir an önce bitmesini istiyoruz. Ülkemizde hiçbir evladımız ölmesin. Bizler evladımız Kamil’in acısını hiçbir zaman unutmadık. Ömrümüz boyunca da unutmayacağız. Geçtiğimiz günlerde 13 evladımızın olayını ve her şehit haberini duyunca bir kez daha göz yaşlarına boğuldum. Şehitlerimizde hepsi  bizim evladımız.”

“OĞLUM İÇİN  EVİMİZİN BİR ODASINI HATIRALARINI KOYDUK.”

Şehit Er Kamil Alkan için evin bir odasını tamamen onun hatıraları ile donattıklarını belirten Alkan “2006 yılında yaşadığımız acının hemen ardından Konaklı Mahallesindeki evimizin bir odasında şehit oğlumuzun askeri sancağı, elbiseleri ve ona ait askeri ve sivil hayattaki fotoğraflarından ve ona ait çeşitli eşyalarından güzel bir köşe hazırladık. O odaya girince  oğlumuzu yaşıyoruz. Duygulanıyoruz. Ama onun hatıralarını görmek bizleri bir nebze olsun rahatlatıyor.”

KAMİL ALKAN’LARIN İSİMLERİ  HEM OKULA HEM DE BİR SOKAĞA İSMİ VERİLDİ.

Ailede ilk önce oğluna ismini verdiği ağabeyi Kamil Alkan’ın 1974 Kıbrıs Barış Harekatında şehit düşen Kamil Alkan ismini verdiğini dile getiren şehit Babası Mehmet Alkan “Ailemizde aynı isimde 2 şehit var. Birisi  ağabeyim Kamil Alkan’ın 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatında il acımızı yaşadık. Daha sonra 2006 yılında da, Oğlum Kamil’i Hain Terör Örgütünün saldırısı sonucunda şehit verdik. Bu olayların bir an önce bitmesini istiyoruz. Her şehit olayını duyunca bizler üzüntü duyuyoruz. Bizler aile olarak evimizin  bir odasında oğlumuzun askeri ve sivil hayattaki fotoğrafları fotoğraf albümlerini odamıza yerleştirdik. Evimizin bir odası şehit oğlum Kamil’in hatıraları ile dolu. Biz onun hatıralarıyla yaşıyoruz. Hem Oğlum Kamil’in  hem de 1974 Yılında Kıbrıs Barış Harekatında Şehit olan ağabeyim Kamil Alkan’ın birlikte isimleri   Mahallemizde bulunan İlkokul’a ve mahallemizde bir sokağa verilmesinden dolayı katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Oğlum ve ağabeyimin isimleri her zaman yaşayacak.” Dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ