Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

28 Ressam Birgi’nin Tarihi Yerlerini Resmedecek

Reklam

Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Kent Konseyi işbirliği ile yapılan etkinlikte 28 Kişilik ressam grubu Birgi’de İncir Zamanı Resim Çalıştayında yaptıkları eserleri sergide satarak pandemi nedeniyle etkilenen ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına  okul döneminde destek sağlayacaklar.

Birgi’nin farklı tarihi yerlerinde 1 gün boyunca resim çalışması yapacak 28 Ressam yaptıkları çalışmaları Ödemiş Kent Konseyine teslim ederek sergide buluşmasını sağlayacaklar.

“SANATIN ÖZELLİKLE PANDEMİ DÖNEMİNDE NE KADAR İYİLEŞTİRİCİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Resim Çalıştayının içinde bulunan Ödemiş Kent Konseyi Kültür ve Sanat Kolu Başkanı Nezihe Uzunkol Birgi’yi bir kez daha sanatla tanıtmak ayrıca  okul döneminde ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek sağlamak amacıyla, bu etkinliğin yapıldığını belirten 99 Yıl Önce Yanan Meşale Sönmeyecek “Sadece Ödemişli resim severlerden ressam, resim öğretmeni arkadaşlardan oluşan 28 kişilik bir ekiple Birgi’nin çeşitli yerlerini, çeşitli çalışma tarzlarıyla resmediyoruz. Resim yapmanın şöyle bir etkisi oldu. özellikle Pandemi döneminde resim yapmanın ne kadar iyileştirici etkisi olduğunu bir kez daha anladım ve diğer arkadaşlarımla bunu paylaştık. Pandemi dönemlerinde evde kapanma zamanında ilaç oldu Diyebiliriz. Müthiş bir terapiydi. Buradaki bu etkinliği yapmadaki amacımız Pandemi döneminde ekonomik zarar gören ailelerin çocuklarına okul döneminde  harçlık, kırtasiye malzemesi şeklinde, satılan eserlerden kalan ücretleri onlara bağışlamayı düşündük.Bunu da çalışmayı bitirdikten sonra Eylül ayı için de açılacak sergiyle bunu  hayata geçirmeyi planlıyoruz.” Dedi.

“BİRGİ’NİN TANITIMI AÇISINDAN ÖNEMLİ OLAN BU PROJENİN AMACINA ULAŞMASINI ÖNEMSİYORUZ.”

Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı UNESCO’ya aday bir yer olan ve mimari  doğal bir yapısıyla kendini kanıtlamış Tarihi Birgi’nin her yönüyle önemli olduğunu belirterek “Burada Gönüllü ressam arkadaşlarımızın bir araya gelerek yaptıkları sanat çalışmasıyla Birgi’nin tanıtımında bir kez daha katkıda bulunacaklar. Projenin amacı olan Pandemi sürecinde etkilenen ailelerin çocuklarına okul döneminde destek sağlayacaklardır. Hem Projeyi hem de  yapılan çalışmanın en kısa zamanda amacına ulaşacağına inanıyorum.” dedi.

Ödemişli ünlü ressam Mustafa Ali Kasap projeye destek vermek için katıldı. Kasap “Bu güzel mekanın özellikle Dünyaya tanıtılması için sanatı kullanıyor olmamız. Bu işin güzelliğini daha da arttıracaktır. Bizim içimizde o kadar güzel insanlar var ki bazen bunu ifade edecek söz bulamıyorlar ama bunu renklerle, boyalarla, çizgilerle çok güzel ifade ediyorlar. Resme sevdalı resim yeteneği insanların yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında bu iş çok büyük sebep olacaktır. Sanatla tanıtılan güzellikler kalıcı olacaktır.” İfadelerinde bulundu.

Haber: Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ