Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Güneşin Kadınları Üretici Kooperatifi Tire’de Açıldı

Reklam

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Türkiye’nin birçok ilinde hayata geçirilen ‘Güneşin Kadınları Üretici Kooperatifi’ Tire Tahtakale Meydanında tarihi Kutuhan Çarşısında hizmete açıldı.

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Türkiye’nin birçok ilinde hayata geçirilen ‘Güneşin Kadınları Üretici Kooperatifi’, Tire Kutluhan’da açılışa geniş bir katılım sağlandı.

“İYİ PARTİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR’

TBMM İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “İYİ’ler ailesi her geçen gün büyüyor… Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Emeklerinizle var olmuş, her geçen gün büyümüş bu ailenin Cenab-ı Allah devleti yöneteceği günleri de gösterecektir. Bunun  için de her geçen günde büyümeye devam ediyoruz” dedi.

“PARTİMİZİN BÜYÜMESİ VE İKTİDARA GELMESİNDE SİZLERİN ROLÜNÜN OLACAĞINA İNANIYORUM”

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray “Bir toplumun medeniyet yolunda ilerlemesini sağlayacak olan kadınlardır. İzmir, medeniyetin en önemli örneklerinden birisidir. Bu medeni yolda kadının attığı güzel bir adımı hep birlikte kutluyoruz. İnşallah Türk siyasetinde, TBMM’de olması gerektiği gibi çok sayıda kadın temsil edilir; hem de kotalara ihtiyaç olmadan, doğal olarak temsil edilir. Ne yazık ki bugün TBMM’deki kadın temsiliyeti olması gerektiğinden daha geride. Çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Partimizin büyümesi ve iktidara gelmesindeki asli rolü sizlerin oynayacağına inanıyorum” Dedi.

“13 İLİMİZDE VE TİRE’DE GÜNEŞİN KADINLARI ÜRETİCİ KOOPERATİFİNİ AÇIYORUZ”

İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu şöyle konuştu “Maalesef ülkemizde kadınlar çok büyük sorunlarla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Bunların başında bugünlerde çok yoğun yaşadığımız yoksulluk, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri gelmekte… Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in önderliğinde iki yıl önce bir hayalle çalışmalarımıza başladık. Bu yolda kadın kooperatiflerimizi kurduk. Amacımız kadınlarımızın ekonomik anlamda daha güçlü olması. Ülkemiz çok zengin; kadınlarımız çok marifetli. Onlara ekonomiye katkı sağlamaları yönünde yardımcı olmamız gerekti ve bu kooperatifimizi de 13 ilimizde, en son da Tire’de Serap Başkan’ın katkılarıyla açtık. İnşallah bol kazançlı olur”

“GÜNEŞİN KADINLARI ÜRETİCİ KADIN KOOPERATİFLERİ ÜRETEN VE AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN BİR KOOPERATİF OLARAK BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

İYİ Parti’nin her alanda giderek büyüdüğüne dikkati çekerek açıklamalarda bulunan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar “Partimizin her alanda büyürken bunu görenlerin de ödü kopuyor. İlmek ilmek işlenmiş olan Güneşin Kadınları Kooperatifi’nde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Meseleye diğer boyutuyla baktığında kadının elinin değdiği yere zarafet ve bereket yağar. İnşallah kadın kooperatifimiz, zarafetli olduğu kadar bereketli de bir kooperatif olacaktır”

“İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in üreten kadın ile büyük ve güçlü Türkiye idealiyle başlattığı Güneşin Kadınları Kooperatifleri’nin bir tanesi de İzmir’de Tire’de açıyor olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz” sözleriyle konuşmasına başlayan İYİ Parti İzmir İl Kadın Politikaları Başkanı Serap Özöktem “Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda eşleri, çocukları, kardeşleri ile omuz omuza savaşan kadınlar gibi günümüzde de kadınlar ailelerinin geçinebilmeleri için eşleri ile birlikte hayat savaşı vermektedir. Kimi fabrikada, kimi tarlada kimi ise evinde çalışıp üreterek tencerelerini kaynatmaya uğraşıyorlar. İşte, Güneşin Kadınları Üretici Kadın Kooperatifleri üreten, güçlü, ayakları üzerinde dimdik duran kadınlarımızın yanlarında olmak, ekonomik özgürlüğü olmadığı için şiddete boyun eğmek zorunda kalan kadınlarımıza destek olabilmek için kuruldu. İzmir İYİ Kadınlar olarak Genel Başkanımızın kadın üretiminin desteklenmesi konusunda gösterdiği hedefe ulaşabilmek için İzmir’de Tire’de varız. Kooperatiflerimizde gerek kadınlarımız tarafından üretilen gıda maddeleri, gerekse el emeği ürünlerinin yanı sıra, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızdan da örnekler bulabilirsiniz. İYİ Parti’nin yükselen güneş gibi kadınlarımızın da güçlendiği güçlü ve müreffeh bir Türkiye için Güneşin Kadınları’nın 100’üncüsü de aynı heyecan ile açmak dileğiyle” Dedi.

iYİ Parti Genel Merkezi tarafından Türkiye’nin birçok ilinde hayata geçirilen ‘Güneşin Kadınları Üretici Kooperatifi’ İzmir’de de açıldı. Tire Kutluhan’da faaliyet gösterecek olan Güneşin Kadınları İzmir Kooperatifi’nin açılış törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran, İYİ Parti İzmir İl Kadın Politikaları Başkanı Serap Özöktem, İzmir Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç, il yönetim kurulu üyeleri,İyi Parti Ödemiş İlçe Başkanı Güven Kılıç  ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ