Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

ARGE merkezi Gibi Çalışıyorlar

Reklam

Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş garantili bir okul olarak;  Bilişim Teknolojileri Alanı, Tarım Teknolojileri Alanı, Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı,  Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Alanı,  Makine Teknolojisi Alanı,  Metal Teknolojileri Alanı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ve Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.  Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanında yetkin idareci ve öğretmen kadrosu ile 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında çok başarılı proje faaliyeti yürütmeye devam ediyor.  Hem ulusal hemde uluslararası alanda birçokproje faaliyeti yürüten okul tüm paydaşları ile işbirliği içerisinde sektörün aradığı kalifiye eleman açığını gidermek için bir ARGE merkezi gibi çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Okul Müdürü Mehmet Sıddık Kaya’nın  da desteği  ve okulun öğretmen  ve idarecilerinin de desteği ile okulun öğrencileri başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor.Okulun Uluslararası düzeyde yürüttüğü ‘Elektronik ve Makine Teknolojilerinde Çağı Yakalamak’ isimli Erasmus+ projesi kapsamında Makine Teknolojisi alanında 10 öğrenci  2 öğretmen eşliğinde İspanyada  uluslararası standartlardaki işletmelerde staj eğitimlerini gerçekleştirmişlerdir.  Projenin 2. uluslararası hareketliliği de  Mayıs ayı içerisinde Çek Cumhuriyetinde  Elektrik – Elektronik Teknolojisi alanından 10 öğrenci  2 öğretmen eşliğinde  gerçekleştirilecektir.  Uluslararası düzeyde yürütülen bu projeler sayesinde öğrenciler farklı ülkelerdeki çalışma hayatını deneyimlemiş olarak istihdam edilebilirliklerini güçlendirmiş oluyorlar.

Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruculuğunu üstlendiği 3 proje ile  e – Twinning projelerinde de etkin bir şekilde yer alarak öğrencilerine farklı alanlarda proje kültürü kazandırmayı hedefleniyor.

Okulun İngilizce öğretmenleri Pınar Gül Çarpan, Tülay Bala Şahin ve Derya Işık‘ın kuruculuğunu üstlendiği ‘Yöreler ve Lezzetler’ isimli e – Twinning projesi Ödemiş yöresel yemeklerini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtma ve kültürel mirasımızı koruyup yeni nesille aktarma görevini üstlendiler.

Okulun İngilizce öğretmenleri Emine UyarveNeşat Yılmaz, felsefe öğretmeni Öznur Akbulut’ un kuruculuğunu yürüttüğü Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Figen Ergen’ in de kurucu ortaklığını yürüttüğü ‘Ezgilerin Gücü (ninniler)’ isimli e – Twinning projesi kapsamında ninnilerimizi nesilden nesille aktarabilmek, kültürel mirasın  koruyabilmesi  hedefleniyor.

Okulun  Tarım Teknolojileri alan şefi Gülay Çalıkkasapbaşkanlığında alan öğrencileri Konya, Mardin ve Yalova’da bulunan tarım liseleri ile birlikte ‘Damlaya Damlaya Hayat Olur’ e-Twinning projesi yürütülmektedir. Projenin hedefi su kaynaklarının etkin kullanımına yönelik farkındalığı arttırılması da hedefleniyor.

Teknofest projesi kapsamında Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hüseyin SEVGEN  liderliğinde (Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması kategorisinden 3, Tarım Teknolojileri Yarışması kategorisinden 4,İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması kategorisinden 2,Eğitim Teknolojileri Yarışması kategorisinden 3,Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması kategorisinden 3,Roket yarışması kategorisinden 1 olmak üzere)toplamda 16 tane proje başvurusu yaparak ilimizde en çok proje başvurusu yapan okullar arasında yer almıştır.

Ayrıca Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek ROBOT Yarışmasında da 2 adet başvuru yaparak öğrencilerini yazılım konusundaki yeteneklerini geliştirmektedirler.

Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  ‘Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor’ projesi kapsamında Teknik öğretmenler eşliğinde öğrencileri ile birlikte her ay ihtiyaç sahibi 10 aileyi ziyaret ederek bilgilendirme, bakım onarım ve yapım işlerini yapmaktadırlar. Bu sayede öğrenciler hem sosyal sorumluluk görevlerini yerine getirmekte hem de ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaktadırlar.

Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine katkı sunmak için döner sermaye kapsamında;  Bilgisayar Donanım ve Yazılım Hizmetleri,Bilgisayar Bakım ve Onarımı hizmeti, elektrik panolarının yenilenme, tamir, bakım ve onarım çalışmaları, şase numarası basımı, Makine kalıpları, kütüphane dolabı, masa, sandalye, pano, yatak odası, genç odası,  büro mobilyaları v.b gibi iş ve işlemleri yapmaktadır.  Yapılan bu çalışmalar sonucunda öğrenciler teorik eğitimlerini pratiğe dönüştürürken aynı zamanda da harçlıklarını çıkarabilmektedirler. Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi döner sermaye kapsamında 2021/2022 eğitim öğretim yılında 1.800.000,00 ciro yaparak ülke ekonomisine de katkıda bulunması da okulun ismini bir adım daha öne çıkarmaktadır.

Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sıddık Kaya’ dan edindiğimiz bilgilere göre okulda mezun olan tüm öğrencilerin istemeleri halinde istihdam ettiklerini  belirtti.

Haber :  Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ