Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Torbalı’da Dağcılık ve Kültür Şenliği düzenlendi

Reklam

Torbalı Yeniköy’de bulunan binlerce yıllık tarihe sahip Metropolis Antik Kentini tanıtmak amacıyla Torbalı Belediyesi ve Torbalı Belediyesi Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen 1. Torbalı Metropolis Dağcılık ve Kültür Şenliği çeşitli etkinliklerle gerçekleşti

METROPOLİS’TE MUHTEŞEM ETKİNLİK

Torbalı Yeniköy’de bulunan binlerce yıllık tarihe sahip Metropolis Antik Kentini tanıtmak amacıyla Torbalı Belediyesi ve Torbalı Belediyesi Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen 1. Torbalı Metropolis Dağcılık ve Kültür Şenliği çeşitli etkinliklerle gerçekleşti. Hafta sonu boyunca gerçekleşen, çevre il ve ilçelerde faaliyet gösteren dağcılık kulüplerinin de katıldığı şenlikte birbirinden güzel etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Torbalı’da bulunan Torbalı Kent Arşivi’ni ziyaret eden dağcılar, daha sonra Yeniköy’de çadır kurdu. Akşama kadar burada vakit geçiren dağcılar, çeşitli oyunlar oynayarak yarışmalar düzenledi. Binlerce kişinin katılım sağladığı 1. Torbalı Metropolis Dağcılık ve Kültür Şenliği akşam saat 20.30’da Antik Tiyatro’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatrosu oyunuile devam etti. Halk oyunları gösterilerinin ardından Torbalılı gençlerden oluşan K.O.M.A. grubu verdiği konser ile izleyicileri coşturdu.

“SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Renkli görüntülere sahne olan şenlik Metropolis Antik Kenti’nin tanıtılmasında da önemli rol oynadı. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, yaptığı açıklamada “Torbalı Belediyesi Doğa Sporları Kulübü ile ortaklaşa düzenlediğimiz 1. Torbalı Metropolis Dağcılık ve Kültür Şenliği’ni çok güzel bir atmosferde gerçekleştirdik. Özellikle ilçemizde bulunan Metropolis Antik Kenti’nin tanıtılmasında önemli rol oynayan şenliğimizi geleneksel hale getireceğiz. Etkinliğimize katılım sağlayan herkese çok teşekkür ederiz. Torbalı Belediyesi olarak sosyal ve kültürel etkinliklerimiz devam edecek. ” ifadelerini kullandı. Öte yandan şenlik Ahmetli Mahallesi’nde bulunan  Alaman Dağı’na yapılan zirve yürüyüşü ile sona erdi.

Haber : Cengiz Türkavcı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ