Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Dağdelen, Ödemiş’te tüm şehitler için dua etti

Reklam

15 Temmuz gecesi Hain darbe girişimi günü Denizli’de askeri araçların önüne geçerek geçişleri engellemeye çalışanlar arasında bulunan ve o gün çocuklarıyla  birlikte verdiği mücadele ile örnek olan  Denizlili  46 yaşındaki Elif Dagdelen bir yakınını ziyaret ettikten sonra Ödemiş’te Zungurlu Mezarlığında  Şehitlik mezarlığında şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan  Elif Dagdelen burada tüm şehitler için dua etti.

15 Temmuz Günü gecesinde yaşadıklarını unutmadığını belirten  Denizlili Dağdelen  Zungurlu mezarlığındaki Şehitlik mezarlığını ziyaret etti. Dağdelen Gazetemiz  Muhabirine yaptığı açıklamada “O hain kalkışmanın  olduğu gece evde oturuyordum.Sonda bir anda haberlerde görünce arabamı ve çocuklarımı  alarak kalkışmanın olduğu yerlere havalimanlarına gittik. Reisimizin söylemiş olduğu gibi oraya giderken biz askeri birliklerle karşı karşıya  geldik. Allah bize öyle bir görev vermiş sanki biz onlarla kavşakta burun buruna gelince birlikte gittik sonra biz onların önünü kestik. Sonra onların önünü kestikten sonra arabanın kapısı açık mı diye baktım sonra içeriye bir girdim direksiyondan kapıyı tuttum ve anahtarı çekip aldım, Dedim siz kimsiniz, kime hizmet ediyorsunuz  ?falan diye müdahale de bulundum. O anda arkadan gelen insanlar birikmeye başladı bütün halkımızla birlikte çevreden gelen insanlarla birlikte hepimiz kol kola girdik o gece orada sabahlara kadar hainlerle mücadele ettik”

“BUGÜN  AYNI OLAY  YAŞANSA YİNE AYNI MÜCADELEYİ YİNE VERİRİM”

“Bugün Allah Korusun  böyle bir olayla karşı karşıya kalsam yine ülkemiz için mücadele  etmeye hazırım. Yine olsa olsa yine yaparım. O gece hiç korkmadığım gibi yine mücadele ederim. Müslüman kardeşlerimle birlikte bizde bit iman olduğu sürece hiçbir zaman korkmadığımızı anladım işgal girişimi olsa yine en önde durur ve çocuklarımı alır giderim.Bugün  Ödemiş’e bir yakınımı ziyarete gelmiştim. Ama 15  Temmuz günü olduğu için tüm şehitlerimiz için Ödemiş Zungurlu mezarlığındaki şehitlik bölümüne giderek tüm şehitlerimiz için dua okudum. Onların kabirlerine karanfil bıraktım“ dedi.

DAĞDELEN’İN 15 TEMMUZ  GECESİ  HİKAYESİ

15 Temmuz gecesi, Denizli ve Aydın’dan 580 askeri personel, Çardak Havaalanı’nı kullanarak Ankara’ya götürülmek istendi. Bu sırada havalimanına giden konvoyun önü, vatandaşlarca kapatıldı. Askeri araçların önüne geçerek geçişleri engellemeye çalışanların arasında 2 çocuk annesi Elif Dağdelen de yer almıştı. Dağdelen, askeri aracın kapısını açarak içeriye girdi ve direksiyon başındaki askerle mücadele etti. Diğer vatandaşların da desteğiyle araç, darbecilerin kontrolünden çıktı. Çocuklarıyla havalimanı önünde sabaha kadar bekleyen Dağdelen, gecenin kadın kahramanlarından biri olmuştu.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ