Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

ESAT ERÇETİNGÖZ

ESAT ERÇETİNGÖZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 41. kez düzenlediği Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde başlıyor. 10 Nisan’a kadar sürecek festival kapsamında 21 yetişkin oyunu, 4 köy tiyatrosu performansı, 6 çocuk oyunu ve 2

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2022’de “Hülya-Özdemir Nutku” adıyla düzenlediği Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali (41. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri) 27 Mart-10 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Birçok oyunu izleyiciyle buluşturacak festival kapsamında 21 yetişkin oyunu, 4 köy tiyatrosu performansı, 6 çocuk oyunu ve 2 uluslararası performansı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Festival, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde İtalyan ekip Officina Per La Scena’nin sahneleyeceği “Alice” oyunu ile Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde saat 20.30’da açılış yapacak. Programda yer alan diğer uluslararası oyun olan IACT Hamburg Mut ekibinin “Puntila ile Matti” ise 5 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.30’da yine Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde İzmirliler ile buluşacak.

Festival bu sene bir de prömiyere ev sahipliği yapacak.  İzmir’in özgün içerikleriyle dikkat çeken ekiplerinden Tiyatro Mahal “Lacivert Gece” isimli oyunu ilk gösterimi ile festivalde seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.Festivalin kapanış gösterisi “Çok Kültürlü Bir Memleket; Barış” 10 Nisan Pazartesi günü saat 20.30’da Kültürpark’ta açık alanda sergilenecek. Bir arada yaşamanın ne kadar güzel olduğuna vurgu yapılan, danslarla ve jonglörlerle adeta bir insan sirki görselliği sunan bu benzersiz performans ücretsiz olarak izlenebilecek.

Festivalin detaylı programına ve biletlere online olarak “kultursanat.izmir.bel.tr” adresinden ulaşılabilir.Bostanlıspor’un Türkiye Şampiyonu yıldız muaythai sporcusu Tarık Ziya Şenaras Avrupa Minik, Yıldız, Genç ve U23 Erkekler Muaythai Şampiyonasında ilk kez giydiği Ay Yıldızlı formamızla Avrupa Üçüncüsü olarak kürsüye çıktı.

20 Ülkeden 600 elit sporcunun katıldığı Avrupa Minik, Yıldız, Genç ve U23 Erkekler Muaythai Şampiyonasında ay yıldızlı formayı giyerek ringe çıkan Bostanlısporlu Tarık Ziya Şenaras, Ankara Taha Akgül Spor Salonu’ndaki şampiyonada tecrübesiz olmasına karşın, kürsüye çıkarak büyük bir başarı elde etti.

Yıldız Erkekler 46 Kiloda mücadele eden Bostanlıspor’un milli sporcusu, İngiliz rakibi ile 3.lüğü paylaşırken, yenildiği Azerbaycanlı sporcu 2. Ve finalde Azeri rakibini yenen

Tarık Ziya Şenaras’ı şampiyonaya hazırlayan ve Ankara’da da bir an olsun yalnız bırakmayan Bostanlıspor antrenörü Aytaç Uyanıker, “yarıfinalde Azeri sporcu yerine diğer iki sporcu gelmiş olsa kesin final yapar ve şampiyon olurduk. Azeri sporcu kilosunda şampiyonluk için favoriydi ancak finalde sürpriz bir şekilde kaybetti. İlk kez böyle bir mücadeleye çıkan ve heyecanını yenemeyen Tarın Ziya’nın Avrupa 3.lüğü büyük başarı. Bize destek olan başta başkanımız Avni Erboy olmak üzere tüm Bostanlıspor ailesine teşekkür ederiz” dedi.

Yazık çok yazık. Tamamen kuruyan ve toprakları yağmalanan Gölmarmara Gölü Buğday Tarlasına dönüştü.Yaklaşık yarım asırdır Gema Vakfı tarafından kurtarılmaya çalışılan Gediz Havzası en büyük kaybını yaşadı.Bir yanda devletin yanlış su politikaları, bir yandan göle su sağlayan derelerin kum ocakları tarafından tahrip edilmesine yandan da devam eden kuraklık Gölmarmara Gölünü yok etti ne yazık.Böylece üzerinde kooperatif teknelerinin balık avladığı, üzerine endemik bitkilerin yetiştiği, onlarca ender kuş türünün yaşadığı Gölmarmara önce çöle dönüştü, ardından yapmalanarak buğday tarlasına dönüştürüldü. Gölmarmara gölü Buğday tarlası oldu.  Hesabını  veremeyecekler.

Ve biz de umudun peşinde 2. İzmir Dünya Şiir Günü buluşmasındaydık bugün kardeşim Atilla Köprülüoğlu ile birlikte. Günün onur konuğu Mehmet Yaşar Bilen’di.

Bu yılın Emek Ödülleri de Süreyya Berfe, Necati Yıldırım ve Mehmet Mümtaz Tuzcu’ya verildi.                                                                       

Günü Derya Tüzen ve Neval Savak Kartalbaş sundu. Müzikleriini ise       Cengiz Onur ve Arslan Kaya yaptı.Günün şiirlerini ise Yaşar Aksoy, Asım Öztürk, Yücelay Sal, Erkan Sevinç, Mutlucan Güvendir, Ayşen Deniz Onaral, Hayri K.Yetik, Hidayet Karakuş, Bedri Karayağmurlar, Nihat Özdal, Seval Arslan, M.Mahzun Doğan, Şevki Özdemi0, Ulvi Tanrıverdi, Altay Ömer Erdoğan, Halil İbrahim Özbay, Coşkun Şimşekli, Dilek Özkan, Oğuz Tümbaş,TuğçeYerdelen, Fatma Elvin Öztürk, Aytekin Karapaça, HaelSrour, Özgür Zeybek, Salih Öztürk, Ragıp Özcan, Murtaza Çiçek, Cem Seyhun Ünbay, Gülçin Sahilli, Dizdar Karaduman, Eylem Te,

Suat Köz, Özge Sönmez, Ümran Öztürk, Elif Çırak, Ali Özpalanlar,   Salih Öztürk, Mustafa Gökçek, Atalay Saraç, Hayrettin Bahra, Mustafa Çiğ, Erkan Karakiraz, Özgün Ergen, Şevket Karakış, Zübeyde Fırat, A. Zübeyde Seven Turan ve Emel Barut okudu.

Kıacası şiir ve umut dolu muhteşem bir etkinlikti. Başta Ümiy Yaşar Oğuzcan olmak üzere Emeği geçenlere teşekkürlerimizle.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
- 9 Nisan 2024
- 20 Mart 2024
- 15 Mart 2024
- 8 Mart 2024
- 28 Şubat 2024
- 25 Şubat 2024
- 22 Şubat 2024
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ