Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Demirezen, eleştirilere cevap verdi

Demirezen, eleştirilere cevap verdi
Reklam

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, CHP Bayındır İlçe Başkanlığı’nın, dört ayrı proje için kredi çekme talebinde bulunması nedeniyle yaptığı eleştirilere, “CHP İlçe Başkanı, aynı zamanda bizim Meclis üyemiz. Dört ay önce krediyi kullanamadık ve fiyatlar arttı. O arkadaş bugünkü talebin, fiyat güncellemesinden kaynaklandığını bilmiyorsa, ben ne diyeyim? Yalan dolanla siyaset olmaz” sözleriyle çıkıştı. Başkan, belediyenin borcunun 145 milyon lira olduğunu açıkladı.

“PROJELERİN BEDELİ O GÜN 20 MİLYON LİRAYDI, BUGÜN 30 MİLYON LİRA”

CHP Bayındır İlçe Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşım, Belediye Başkanı Uğur Demirezen’in tepkisine yol açtı. Söz konusu paylaşımda belediyenin borç, ipotek, haciz içinde olduğuna vurgu yapılarak, “Bu ayki meclis toplantısında borç içindeki belediyeye kredi yetkisi verilmesi gündeme gelmiştir. Canlı’ya Hayvan pazarı, Elifli’ye hayvan barınağı, Potomoza mesire alanı ve parklara oyun grubu için kredi kullanılacaktır. 4,5 yıllık yönetimlerinde uykuya dalanlar son 4 ayda kredi kullanarak iş yapma peşinde. Meydanlarda vaat ettikleri 52 proje yerine, krediyle yapılacak birkaç eserden bahsetmeyi sizlerin takdirine bırakıyoruz. Hizmet konusunda gözünü yeni açanlara Günaydınlar!” ifadelerine yer verilmişti.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, CHP İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Arif Uyguner ve CHP yönetimindeki bazı isimleri hedef alarak, “Yalan dolarla siyaset olmaz” dedi ve bu paylaşıma cevap verdi. “Arif Bey, daha önceki kredi talepleriyle ilgili meclis kararlarını nasıl onayladığını, yapacağımız işlerin neler olduğunu, bugünkü talebin, fiyatların yeniden revize edilerek meclise getirildiğini pekala çok iyi biliyor. Bunları bilmiyorsa, ben ne diyeyim? Eğer bu gerçekleri bilmiyorsa, meclis üyeliği de, CHP İlçe başkanlığı da yapmasın” sözleriyle tepkisini ortaya koydu. Başkan Demirezen, değerlendirmelerini şöyle değerlendirdi“ O paylaşımı yapan arkadaşların üçü, CHP yönetiminde. Hatta Bayındır CHP İlçe Başkanı Arif Uyguner, benim meclis üyem. Dört ay önce bir karar almışız. O gün itibariyle 20 milyon lira lazımmış, bugün itibariyle olmuş 30 milyon lira. Üç sefer kredi çekmekle ilgili yazımız oldu ama kullanamadık. O gün için üç liraydı, bugün beş lira. Söz konusu projeler yeniden planlandı, tekrar hesaplandı ve o krediyi çekebilmek için meclisten yetki almam lazım. Bunlar, iki yıl önce başladığımız projeler. Öyle iddia ettikleri gibi seçime dört ay kala akla gelen projeler değil. Daha önceki kredi kararları alındı ve krediyi kullanamadık. Arif bey bunları bilmiyor olamaz. Bilmiyorsa ve o şekilde yalan yanlışla dolu bir paylaşımda bulunuyorsa, ben art niyet ararım. Yalan dolanla siyaset olmaz”.

“BELEDİYENİN OLDUĞU GİBİ BİZİM DE BORCUMUZ VAR. ANCAK RAKAMLARI İYİ ANALİZ ETMEK LAZIM”

“Her belediyenin olduğu gibi bizim de borcumuz var. Ancak rakamları iyi analiz etmek lazım. Mesela 2019 yılı bütçemiz 51 milyon liraydı. O zamanki borç 42 milyon liraydı. Yani bütçenin yüzde 78’i borca gidiyordu. 2024 yılı bütçesi 440 milyon lira olarak onaylandı. Borcumuz 145 milyon lira. Bütçenin yüzde 30’una tekabül ediyor. Bu arkadaşımız, borcumuzun nereden nereye düştüğünü hesap edemiyorsa, bıraksın meclis üyeliğini. Çamur at, izi kalsın mantığıyla yürümez bu işler. Kendilerine de bir belge verdim. Geçen dönemde ne satılmış, bu dönem ne satılmış? Geçen dönem borcumuz neymiş, bu dönem borcumuz neymiş? Kaç kişi çalışıyormuş belediyede, bugün kaç kişi çalışıyor? Kimin ne kadar alacağı var? Hepsini bir belge olarak kendilerine verdim. Piyasaya borcumuz 22 milyon lira. Genel borcun yüzde 70’i, SGK ve vergi borcu. Bunu da ben yapmadım. 50 yıldan beri gelen borçlar. Meclis’te oybirliğiyle aldığımız kredi kararları da var, oyçokluğuyla aldığımız kredi çekme kararı da. Bu yapılanlar haksızlıktır” Dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ