Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Birgi’de büyük panel bugün

Birgi’de büyük panel bugün
Reklam

Ödemiş’e bağlı olan ve aynı zamanda dünyanın en iyi köyleri arasına giren Birgi Mahallesinde “Büyük İslam Alimi İmamı Birgivi’nin vefatının 450. Yılı kapsamında İmamı Birgiviyi anlamak konulu panel bugün gerçekleşiyor.

Panel’inmodaretörlüğünü Van 100. Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Top’un yapacağı panelde birbirinden önemli konuşmacılar panelde yer alacak.

Ödemişli  Doçent Doktor Mehmet Top “ Ödemiş’te imamı Birgivi anma paneli düzenleyeceğiz. Ödemiş Belediye Milli Eğitim STK’lıların desteğiyle İmam Birgivinindaha anlaşılması Ataullah medresesinin açılması Osmanlı döneminde 16 yüzyılın ikinci yarısında yaşamış olan ve Birgi de Ataullah medresesinde 10 yıla yakın müderrislik yapmış halkın gönlünü de kazanmış aslen Balıkesirli ama Birgili olarak nam salmış Mehmet Efendi’nin ölümü 450 yılı nedeniyle İmam birgivi anlamak konulu Ödemiş belediyesi ve diğer sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla akademisyenlerin desteğiyle oluşturulan bir panel 23 Kasım  2023 tarihinde bugün yapılacak.”Dedi.

Gerçekleştirilecek panel Birgi  düğün salonunda gerçekleştirilecek. İki oturum şeklinde operatörlüğünü Doçent Doktor Mehmet topun yapacağı panelde ilk oturumda sabah 10.00’da başlayacak ilk oturumda Giresun üniversitesinden Profesör Doktor Recep  Önalhocanın konuşması olacak kincisi olarak yineArkelog Necla Sevin özellikle Birgi ve öncesi ve çevresi hakkında, görüşlerini aktaracak.. Urfa Harran Üniversitesinden Doktor Yasin Taş  ise bilgi Merkezi’nde konuşmalarını yapacak yine arada İmam medresesinin açılışı en azından çevre düzenlemesi olarak medresenin yine açılışı gerçekleşecek.Öğleden sonra ikinci oturumda ise yine moderatörlüğünde bu defa Sakarya üniversitesinden RamazanBiçer , Gülgün Gedikbaşı Tekin Açıkel ve Mehmet Kamer’de  da birer İmam girdiği konulu birer konuşma gerçekleştirecekler bu şekilde imamı bir geminin özellikle yerelde anlaşılması için Türkiye’nin değişik yerlerinden gerçekleşecek akademik katılımlarla  gerçekleştirilmiş olacak.”

Doçent  Doktor Mehmet Top “ Umarız bu panel geleneksel hale dönüşür. Özellikle manevi olarak günden güne eridiğimi bu günlerde Ödemiş ve çevresinde anlamak sadece onun mezarını ziyaret etmek değil onun eserlerini ve hayatını tanımak yaşadığı çizgiyi özellikle İslam inancı çerçevesindeki özelliklerini ve yaşayışını vasiyetine uygun şekilde davranmak için bu çalışmaları önemli olduğuna inanıyorum. Katılımlarınız Ödemiş için önemli bir kazanım olacaktır. Dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ