Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Dünyayı Çöplüğe Çevirdiğimizin Rakamı!

Reklam

Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı günümüzdeki en önemli konulardan birine de değinerek geri dönüşümün bir kez daha önemine değindi.

Başkan Taşlı “Çöp dağlarının içinde yaşayamayız. Geri Dönüştürmeye mecburuz. Geri dönüşümü uygulamamakla ülkece yıllık 6 katrilyonluk zararımız var. Türkiye’de yıllık 31 milyon ton evsel atık üretiliyor, bunun ancak %10’u değerlendiriliyor.” dedi.

“ÖNCE AYRIŞTIR SONRA AT”

Başkan Taşlı konuşmasının devamında “Sadece geri dönüştürülmüş cam ile %90 hammadde tasarrufu sağlanabilir. Hava kirliliğinin %20’su kirliliğinin %50’si azaltılabilir. Çevremizi temiz tutalım hedefini amacını yıllardır konuştuk söyledik ama bugünkü noktada maalesef başarılı olamadığımız görülüyor. Artık çevreyi yeşili koruyamıyoruz etrafı çöplerle dolduruyoruz. Bari bunları toplayıp temizleyip geri dönüşüm üretim hammadde ve enerjide kullanalım. Böyle yaparsak hiç olmazsa doğanın bir miktar temizlenmesini ya da daha fazla kirletilmemesini sağlarız. Bunun güzel örnekleri gelişmiş ülkelerde uygulanıyor. Geri dönüşüm apayrı bir sektör olarak ekonomideki yerini almış. Bende iddia ediyorum. Dünya insanı bu hızla yaşayıp harcayıp tüketirse gelecekte en popüler ve karlı alan Geri dönüşüm sektörü olacak.” Dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ