Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

SÜPER LİGDE BİR SEZON BÖYLE GEÇTİ

TURGAY KONURALP

TURGAY KONURALP

2020-21 sezonu önceki  akşam  Süper Ligdeki maçların sona ermesi ile bitti diyebiliriz. Sadece 1,2 ve 3.liglerde playoff maçları devam ediyor . Acısı ve tatlısı ile Profesyonel ligler sona erdi. Düşen ekiplerimiz için birlikte üzüldük yükselen takımların sevincine ortak olduk.

Taraftarsız Maçlar Aslında Bir Anlamda Çok Zevk Vermedi. Ama Covid19 Tedbirleri de Son Derece Önemli

Süper Ligde bilindiği üzere, bu sezonda, oynanacaktı. Veya oynanmayacaktı. Şeklinde iddialar ortada gezerken  Türkiye Futbol Federasyonunun aldığı kararla seyircisiz başlamasına karar verilmişti. Burada parantez açmak istiyorum.Burada sadece  Türkiye de, değil  tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan Covid19 nedeniyle, maçların seyircisiz kararı yerinde bir karardı. Maçların heyecanını bir tarafa bırakalım. Baktığımızda insan sağlığı  ve tedbirleri her şeyden önce gelmesi kadar doğal bir şey yok.

Ligden bahsetmek gerekirse,  İzmir’in Göztepe Futbol Takımı Türkiye’nin şampiyonluğa oynayan  takımı Beşiktaş karşısında 90 dakika boyunca gücünü ortaya koymasına rağmen, rakibine 2-1 lik sonuçla yenilmesiyle, Üç Büyüklerden Beşiktaş takımı rakibi  Galatasaray takımı karşısında averajla şampiyonluğunu İzmir’de resmen ilan etti.

Süper Lige baktığımız da gerçekten heyecan o kadar yüksekti ki, bunu anlatmak mümkün değil, baktığımızda 42 haftalık bir maratonda şampiyonluk düğümü son haftaya kadar devam etti. Ancak hesaplar tutmadı. Beşiktaş sahadan mağlup ayrılması aslında bir anlamda büyük bir sürpriz mağlubiyet olarak algılanmıştı.

Galatasaray’a daha önceki haftalarda oynanan  derbide 3-1 yenilen Beşiktaş, Süper Lig’in 41. haftasında sahasında Fatih Karagümrük’e 2-1 kaybetti. 81 puanda kalan siyah-beyazlılar, genel averajla ilk sıradaki yerini korudu ancak Galatasaray’ın Denizlispor’u yenmesiyle zirvede puanlar eşitlendi. 2 gol averajıyla ilk sırada yer alan siyah-beyazlılar şampiyonluğun son haftaya kaldığı Süper Lig’de, Göztepe ile deplasmanda karşı karşıya gelecekti.

SİYAH BEYAZLI TAKIM BEŞİKTAŞ İZMİR’DE MUTLU SONA ULAŞTI

Süper Lig’de nefesleri kesen şampiyonluk yarışında kazanan Beşiktaş oldu. Sezonun 42. ve son haftasında Göztepe’yi deplasmanda 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, averajla Galatasaray’ı geride bıraktı ve 84 puanla 16. şampiyonluğuna uzandı. Sergen Yalçın, futbolcu olarak nice başarılar kazandığı kulübünde teknik adam olarak da şampiyonluğu kazanarak tarihe geçti. Beşiktaş’ın gollerini 10’da Vida, 69’da ise penaltıdan Ghezzal kaydetti.

Burada Süper Ligin artık 2021-2022 sezonunun Şampiyon takımı  Beşiktaş özellikle bu yolda sürpriz mağlubiyetler alması şaşırttı.Burada ortaya çıkan tabloda da, önemli olan yarışın son haftaya kadar sürmesi gerçekten önemliydi. Baktığımız da, haftalar öncesinden şampiyon takımın belli olmasının çok da zevk  vermediğini ancak düğümün son haftada çözülmesi  futbol adına heyecan vericiydi.Burada  özellikle Süper Lig’in son haftasında 4 ayrı maçın değerinin de, yüksel olması 3 takımın şampiyonluk yarışında bir de Lig’in dibini ilgilendiren düşme hattındaki düşecek son takımın da, son haftada belli olması da, oynanan  maçlara ayrı bir heyecan verdiğini düşünüyorum.

O kadar çok isterdik ki şuan Bölgesel Amatör Ligden 3.lige yükselen takımların sevincini hep birlikte yaşamayı , O kadar  çok isterdik ki Play-out baraj maçlarındaki o tatlı heyecanı telaşı sizleri anlatmayı, Okadar çok isterdik ki Bölgesel Amatör Lige yükselen yeni ekiplerimizi Ballandıra Ballandıra sizlere anlatmayı , Hatta Bölgesel Amatör ligden yerel lige düşen takımların acısına ortak olmayı bile okadar çok isterdik kimalesef olmadı..  Bizler şuan hala  Bal ne zaman oynanacak, statü nasıl olacak, kimler lige katılacak, kimler katılmayacak, lig kesin oynanacak mı, hala bunları düşünüyoruz oynanacak elbet nasip kısmet olursa oynanacak ama bu sezon  Bölgesel Amatör lig ve amatör ligler  için yıkılış sezonu oldu . Umut ediyoruz önümüzdeki sezon eski günlerdeki gibi ligimizin heyecanını hep birlikte yaşarız inşallah

BEŞİKTAŞ İZMİR’DE 5. KEZ ŞAMPİYON

Daha önce 1975-1976’da Alsancak Stadı’nda Trabzonspor, 2006-2007’de İzmir Atatürk Stadı’nda Fenerbahçe ve 2017-2018 sezonunda Bornova Aziz Kocaoğlu’nda Galatasaray’ın şampiyonluğa ulaştığı İzmir’de 2020-2021 sezonunda Beşiktaş, Gürsel Aksel Stadı’nda mutlu sona ulaştı. Ligde 16. şampiyonluğuna Gürsel Aksel Stadı’nda ulaşan Beşiktaş, aynı statta 18 Mayıs Salı günü (Yarın )Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fraport TAV Antalyaspor’la karşılaşması bekleniyor.

5. KEZ AVERAJLA BELLİ OLDU

Süper Lig’de beşinci kez şampiyon averajla belli oldu. Beşiktaş ise ikinci kez averajla şampiyonluğa ulaştı. 1984-1985 sezonunda ligi 50’şer puanla tamamlayan Fenerbahçe, Beşiktaş’ın önünde, 1985-1986’da Beşiktaş, 56 puanla Galatasaray’ın gol averajıyla önünde, 1992-1993’te Galatasaray, bu kez Beşiktaş’ı 66 puan ve averajla, 2010-2011’de ise Fenerbahçe ile Trabzonspor’un 82’şer puanla tamamladığı ligde Fenerbahçe şampiyon oldu.

12. KEZ SON HAFTAYA KALDI

Süper Lig’de 3 puanlı sistemin uygulandığı 1987-1988 sezonundan bu yana şampiyon 12. kez son hafta belli oldu. Geride kalan 12 sezonda sadece 2’sinde zirve son haftada el değiştirmişti. Üç puanlı sistemin uygulandığı sezonlarda 2005-2006 ve 2009-2010’da son haftaya lider giren Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetmişti.İzmir’de Göztepe Gürsel Aksel Stadında Beşiktaş bu yeni statta “ Şampiyonluk “ turu atmanın sevincini takım halinde yaşadılar.

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ 2. KUPA PEŞİNDE

Bu sezonun Şampiyon takımı Beşiktaş rakibi Göztepe karşısında 2-1 lik üstünlükle sahadan galip ayrılan  Siyah  Beyazlı ekibinde bir kulağı İstanbul da oynanan   Galatasaray’ın oynadığı maçtaydı. Siyah Beyazlı ekibin  Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fraport TAV Antalyaspor’la karşılaşmasında da, 2. Kupayı almak için mücadele vermesi bekleniyor.Burada  hangi  takımı tutarsak tutalım ama şampiyon takımı da centilmenlik çerçevesinde alkışlayalım.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
- 17 Mayıs 2024
- 15 Mayıs 2024
- 13 Mayıs 2024
- 9 Mayıs 2024
- 4 Mayıs 2024
- 1 Mayıs 2024
- 22 Nisan 2024
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ