Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

İZSU’dan Kerpiçlik’te kaynak suyu bakımı

İZSU’dan Kerpiçlik’te kaynak suyu bakımı
Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na dek geniş bir coğrafyaya sahip Ödemiş’e sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlamak için engebeli arazi koşullarında zorlu çalışmalara imza atıyor. Kırsalda yer alan Kerpiçlik Mahallesi’nde doğal kaynak suyu gözleri için başlatılan bakım ve onarım çalışmaları 2 aydır devam ediyor.

Kerpiçlik Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacının bir bölümünün karşılandığı doğal kaynak suyu gözlerinden elde edilen suyun debisini artırmaya yönelik çalışmalar için yeni su gözleri açıldı. Depolama ve aktarma sistemleri olan kaptaj/maslakların bakımı gerçekleştirildi. Yeni su gözlerinden gelen kaynak suyunun depoya iletimi için zorlu arazi şartlarında yaklaşık 1,8 kilometrelik yeni iletim hattı oluşturuldu. Kerpiçlik Mahallesi’nde İZSU’nun imza attığı çalışmaların 1 ay içerisinde tamamlanarak hizmete sunulması hedefleniyor. Doğal kaynak sularının yanı sıra önümüzdeki günlerde Kerpiçlik’e yeni bir derin sondaj kuyusu açılması planlanıyor.

İZSU Ödemiş Teknik Şube Müdürlüğü yetkilileri “Artan su ihtiyacını karşılamak, kesintisiz ve sağlıklı suyu vatandaşlarımıza ulaştırmak en büyük hedefimizdir. Bunların yanı sıra dağlardan boşa akan doğal kaynak sularını toparlayıp içme suyu sisteminde kullanarak hem vatandaşlarımıza doğal kaynak suyu hizmeti veriliyor hem de enerji tasarrufu yapılması sağlanıyor. Yapılan imalatlar Kerpiçlik Mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını dileriz” dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ