Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Kara Hayrettin Paşa Camii ilgi bekliyor

Kara Hayrettin Paşa Camii ilgi bekliyor
Reklam

Tire İlçesinin tarihi Camileri arasında bulunan Kara Hayrettin  Paşa Camii bir an önce ilgi bekliyor. Kara Hayrettin Paşa namı diğer Kütük Minare camisi 10 yıldan fazla zamandır kapısına kilit vurulmuş ve adeta kaderine terk edilmiş bir biçimde yıkılmaya yüz tutmuş bir tarih mirası olması çevredeki mahalle sakinlerini üzüyor.

 Bazı Mahalle Sakinleri “Bakım ve Tadilatı Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan bu ibadethane ne yazık ki Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bu tarihi Camiye bir an önce el atmasını bekliyoruz. Geçmişi neredeyse  yüzyıllara meydan okumuş bir Tarihi ve manevi yapımızı kaybetmek üzereyiz. “dediler.

TARİHİ KARA HAYRETTİN PAŞA CAMİİ VE GEÇMİŞİ

Tire’de Mahallelerinin kesişme noktasında bulunan Külliye, cami, medrese, çeşme ve hamamdan oluşmaktadır. Külliyenin yapılış tarihi ise bilinmemektedir.Kara Hayrettin Paşa tarafından yaptırılmıştır. Caminin dış cephesinde duvar içinde,iç içe üç sivri kemer içine alınmış, anıtsal bir çeşme bulunmaktadır. Kalın gövdeli, tuğla bezemeli minaresinin üzeri sıvandığı için özgün hali kaybolmuştur. Kare planlı haremi, kiremit kaplı bir kubbe ile örtülüdür. Medresesi, hamamı ve çeşmesi evler içinde kalan Külliye erken Osmanlı Dönemi yapısıdır. Minaresinin boyunun kısa oluşundan halk arasında Güdük Minare Camii olarak anılmaktadır.

Haber : Emine Toktaş

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ