Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

 KÖŞE YAZISI : ESAT ERÇETİNGÖZ’ÜN OBJEKTİFİNDEN

ESAT ERÇETİNGÖZ

ESAT ERÇETİNGÖZ

FolkartTowers Carrera Fitness&Spa, 2013 yılında kurulan“Bağımsız Tüketici Değerlendirmeleri Sivil İnsiyatifi” tarafından, “En İyi Best Ödülleri” kapsamında Türkiye çapında 2023-2024 döneminin “En İyi Spor Salonu Best Gym” seçildi.

Farklılık ödül getirdi

İzmir’in en gözde sağlıklı yaşam merkezi FolkartTowers Carrera Fitness&Spa, ‘Bağımsız Tüketici Değerlendirmeleri Sivil İnsiyatifi’ tarafından 2023-2024 dönemi değerlendirmelerinde “En İyi Spor Salonu Best Gym” seçildi.

FolkartTowers Carrera Fitness&Spa Genel Müdürü Mehmet Varol, “En İyi Spor Salonu Best Gym, olarak seçildiğimiz için gururluyuz. Yıl boyunca farklı gün ve zamanlarda gerçekleştirilen ziyaretlerde ve yapılan anketlerde diğer işletmelere göre ciddi bir fark ortaya koyduk ve en iyisi seçildik. Bu ödülü hakettik” dedi.

Yeni süprizler yoldaİzmirlilere en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını anlatan Varol, “İzmir’in en özel sağlıklı yaşam kulübü olarak, kendimizle yarışmak için spor merkezimizi yeniliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuyla da ilgili duyurularımızı yapacağız. Salonumuzda yeni süprizlerimiz olacak.” diye konuştu.

Toplam Kalite Yönetimi alanında akademik ve uzman isimler tarafından Ankara merkezli oluşturulan sivil inisiyatif Bağımsız Tüketici Değerlendirmeleri (En İyi Best) 2013’te kuruldu. İlk anketlerini 2014 yılında yapan ve 2015 yılında ise ilk ödüllerini dağıtan kalite topluluğu, gönüllülerin araştırması, ziyaretleri ve yapılan anketlerle ortaya çıkan sonuçları kamuoyu ile paylaşıyor. Bu yıl yapılan araştırmada Yemek, Konaklama, Eğlence, Spor Merkezi, Hastane, Özel Okul, Kreş, Güzellik/Bakım, Dövme/Tattoo, Dinlenme Tesisi ve Ürün alanlarında anketler yapıldı, çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.

Meslektaşımız,Meriç Köyatası’nın,”Ne Olacak Bu Memleketin Hâli” ve “Denizde Yaşamak”tan sonra üçüncü kitabı “Yirmi birinci Yüzyıl İçin Türkiye’nin Fabrika Ayarları-Ekonomide Karşı Devrim” kitabı, okurla buluştu.Kitabın sunuş yazısınıEcevit döneminin DPT Müsteşarı Prof. Dr. BilsayKuruç yazmış;

“Kendimi, ‘yarım kalmış bir devrimin öksüz çocuğu gibi hissediyorum. Ülkemiz kurumları, toplumsal yapısı, siyaseti ve ekonomisiyle çoklu bir çürüme ve çöküş yaşıyor. İstiklal Savaşı ile can vererek kurduğumuz devletimiz, göz göre göre elimizin altından kayıp gidiyor. Gençlerin deyimi ile Türkiye fabrika ayarları’na dönmeli.’

Ülkemizin önemli ekonomi yazarlarından Meriç Köyatası’nın yukarıdaki sözleri; ülkece her alanda yaşadığımız karmaşayı ne kadar da güzel özetliyor. Elinizdeki bu kitap, yetmiş yılı aşkın süredir kanser misali ülkemizin her hücresini saran ‘karşı devrim’e sarsıcı bir teşhis koyarken, nasıl bir yol izlememiz gerektiğini de tartışmaya açıyor.

Yirmi Birinci Yüzyıl İçin Türkiye’nin Fabrika Ayarları, her Türk aydınına ekonomik bir manifesto niteliğinde…Köyatası kitabının ön okumasını ve sunuşunu yapan Prof.Dr.Kuruç için

“Benim için onurdur. Kitabım için madalyadır.” ifadelerini kullandı.İzmir Gazeteciler Cemiyeti ‘ni ziyaret eden Köyatası İGC Başkanı Dilek Gappi, yönetim kurulundan Mehlika Gökmen, Yılmaz Çoskun, Değerli Kardeşim Atilla Köprülüoğlu ve bana da imzalayıp armağan etti yeni kitabının Okuru çok ve güzel olsun.

İzmir’de, 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, sanatseverleri buluşturdu.

“İzmir’den Şaire Şairden İzmir’e / Şiir Kentin Şairleri” adlı etkinlik, 23 Mart Cumartesi günü, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) gerçekleştirildi. Etkinlikte önce İzmirli şairlerin, kentle ilgili şiirlerinin öykülerini anlattıkları “Bir Kente Fısıldamak” belgeselinin ilk gösterimi yapıldı. Gösterim öncesinde proje koordinatörü Neval Savak ile belgeselin yönetmeni Özer Akdemir, özetle projenin gerçekleşme sürecini anlattılar.

Projede yer alan şairlerin de katıldığı etkinlik, sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Belgesel gösterimi yapılan salon tamamen doldu ve ayakta, giriş kapısında izleyenler oldu.

Belgesel gösteriminin sonrasında ise, APİKAM’ın bahçesinde, açık alanda düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Belgesel gösterimine katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu Başkanı Murat Aydın, açılışta yaptığı konuşmada belgesele ilişkin izlenimlerini anlattı. İzmir’de kültür ve sanata verilen önemin altını çizdi. Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de bunu çok önemsediğini vurgulayan Aydın, “İzmir Büyükşehir Belediyesi için bu tür etkinliklere destek vermek salt bir görevi yerine getirmek değil. Çünkü biz biliyoruz ki, İzmir’i İzmir yapan şey bir kentin belleği, kültür sanat ortamı, kimliği ve bu kimliği oluşturan sanatçılarla birlikte olmak, onların yanında olmak bizim için bir onur” dedi.

Şair Neval Savak’ın sunduğu açılış programında, belgesel ve sergi projesinde yer alan şairlerden Aydın Şimşek, Hidayet Karakuş, Tuğrul Keskin, Namık Kuyumcu, Bilsen Başaran ve Özgür Zeybek, İzmir’in bir şiir kent olmasına dair düşüncelerini aktardı.

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği (UASB) Başkanı şair Ümit Yaşar Işıkhan’a ise edebiyatta Şiir Kentin Şairleri 50. Yıl Emek ve Onur Ödülü verildi. Işıkhan’a plaketini yazar Selmina Melikoğlu sundu.

Konuşmaların ardından uluslararası ödüllü genç müzisyen Adasu Akın’ın müzik dinletisi ise sanatseverleri büyüledi.

Neval Savak’ın projesi olan etkinlik için fotoğraf ve belgesel çekimlerini TYS İzmir Temsilcisi Özer Akdemir, Cengiz Arıkan ve Özgür Zeybek yaptı. Projede yer alan İzmirli şairlerse şunlar:

Veysel Çolak, Aydın Şimşek, Tuğrul Keskin, Hidayet Karakuş, Ümit Yaşar Işıkhan, Gamze Cantürk, Bilsen Başaran, Ünal Ersözlü, Namık Kuyumcu, Neval Savak, Gülçin Sahilli, Özgür Zeybek, Dizdar Karaduman, Fatma Aras, Aslıhan Tüylüoğlu, Nesrin Kültür, Cem Seyhun Ünbay, Mahzun Doğan, Neslihan Yalman, Güzin Oralkan, Selami Şimşek, Yusuf Alper, NedaOlsoy.

Sergi Nisan ayı sonuna kadar görülebilecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
- 7 Mayıs 2024
- 2 Mayıs 2024
- 30 Nisan 2024
- 9 Nisan 2024
- 20 Mart 2024
- 15 Mart 2024
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ