Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı!

Reklam

Eğitim-Sen Ödemiş Temsilciliği adına Ödemiş Öğretmenevi önünde basın açıklamasında, bulunan Başkan Tayfun Bengi artık dayanacak güçleri kalmadığını dile getirdi.

Bengi “Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Daha ötesi yok! Nefes alamaz hale geldik.

Yoksulluğumuzun, işsizliğimizin en önemli nedenlerinden biri öfkemizi, tepkimizi, çığlığımızı duyurmamak! Sessizliğimiz iktidarı daha da pervasızlaştırıyor. Bu sessizliğe artık dur demeliyiz!

KESK olarak, sesimizi daha da yükseltecek, ses olan her yerde sese ses katacağız. İktidar derhal istifa etmeli, erken seçim kararı almalıdır. Çok Acil ve Asgari Olarak, Çalışanların ücretlerine son iki yılda yaşanan kayıpları telafi edecek zam yapılmalıdır.İstihdamı artıracak acil önlemler alınmalıdır. Asgari ücret Ocak ayı beklenmeden, insanca yaşayacak bir tutara çıkarılmalı, vergiden muaf tutulmalıdır. Mal ve hizmetlere son iki yılda yapılan zamlar geri çekilmeli denetim sağlanmalıdır. Elektrik, doğal gaz ve suyun bir kısmı devlet ve belediyeler tarafından karşılanmalıdır.Herkese yaşanabilir bir ücret düzeyinin altında olmamak kaydıyla “temel gelir güvencesi”verilmesi için bütçeden kaynak ayrılmadır. Kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, tasfiyesine ve özelleştirme soygununa son verilmelidir.Kamu hizmetlerine ve yatırımlarına bütçeden ayrılan pay acilen artırılmalıdır. Lisans ve ön lisans mezunu tüm kamu emekçilerinin ek göstergesi 3600’e çıkarılmalıdır.Toplumsal cinsiyete duyarlı bir bütçe hayata geçirilmelidir.

Toplumsal barışı sağlayacak acil demokratik adımlar hayata geçirilmelidir.Evrensel sendikal hak ve özgürlüklerle uyumlu, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek bir

toplu pazarlık sistemine geçilmelidir. Kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, tasfiyesine ve özelleştirme soygununa son verilmesini, kamu hizmetlerine bütçeden ayrılan payın artırılmasını,

Mali kayıplarımızın; gerçek hayat pahalılığı ve yoksulluk sınırında yaşanan artış temel alınarak telafi edilmesini,Omuzlarımıza yıkılan vergi yükünün hafifletilmesini, gelir vergisi adaletsizliğine son verilmesini, tüketimden alınan dolaylı vergilerin düşürülmesini, kar, faiz ve servet gelirlerine tanınan ayrıcalıkların kaldırılmasını, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını, belli bir servet düzeyinin üzerindeki zenginlerden servet vergisi alınmasını,Temel tüketim maddelerine son iki yıl içinde yapılan zamların geri alınmasını, söz konusu maddelerden alınan KDV’nin sıfırlanmasını,Her türlü güvencesiz istihdam uygulamasına son verilmesini, herkese güvenceli iş ve güvenli gelecek sağlanmasını,Lisans ve ön lisans mezunu tüm kamu emekçilerinin ek göstergesinin 3600’e çıkarılmasını,Toplumsal cinsiyete duyarlı bir bütçenin hayata geçirilmesini, ILO’nun 190 sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi’nin imzalanmasını, İstiyoruz. İşsizliğe, yoksulluğa hayır! Emekten, halktan yana bütçe istiyoruz!” dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ