Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

EBS Şubat ayı il divan toplantısını gerçekleştirdi

Reklam

Eğitim Bir-Sen Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Temsilcileri, Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı ve İstanbul Memur-Sen İl Başkanı Talat Yavuz’un katılımıyla Foça’da gerçekleştirdiğimiz toplantıda eğitim gündemi ve sendikal faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Şube Başkanı  Ali Kaya, yıllardır dile getirdikleri, çözüm yolu bulunması için uğraş verdikleri birçok sorun bulunduğunu belirterek, “Ek gösterge artışının sağlanması, öğretmenlerin 3600 ek göstergeye kavuşması, kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilerek 422 bin öğretmenin uzman öğretmen, 66 bin öğretmenin başöğretmen olması, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini sağlayacak kanun teklifinin Meclis’e sevk edilmesi, aday öğretmenliğin yeniden tasarlanması, kariyer basamak unvanlarına getirilen ilave tazminat oranlarındaki artış gibi olumlu adımlar atılmış ciddi kazanımlar elde edilmiştir. Ancak, halen çözüm bekleyen ve gerekli irade ortaya konulursa kısa vadede çözülebilecek birçok sorun da varlığını sürdürmektedir. Birim ek ders ücreti miktarının düşüklüğü, eğitim kurumu yöneticiliğinde özlük haklarını ve yetkileri geliştiren kariyer odaklı sürdürebilir bir sistemin halen hayata geçirilememesi, eğitimin rehberlik ayağının eksikliği, öğretmenleri şiddete karşı koruyacak bir düzenlemenin çıkarılamaması, öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanmamasının doğurduğu mağduriyetler, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının gerçekleştirilmemesi gibi sorunlara bir an evvel çözüm bulunmalıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak, hak, emek ve özgürlükler için, eğitim çalışanlarının beklentilerinin karşılanması için, işinin başına sorunlarından arınmış bir şekilde gidebilmeleri için emek harcamaya, çaba göstermeye, ter akıtmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili beklentilerin karşılanması, eksik ve aksayan yönlerin tamamlanması gerektiğini dile getiren Kaya, “7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu, beklentileri tam olarak karşılayamamıştır. Kanun, mevcut hâliyle bir milyonu aşkın öğretmenin hak, yetki, görev ve sorumlulukları noktasında bir meslek kanununda olması gerekenleri kapsamamakta, ilave düzenlemelere ihtiyaç duymaktadır. Meslek kanunu, öğretmenliği bütün boyutlarıyla ele almalı, her açıdan yapılandırmalıdır. Sendika olarak, bu konuda üzerimize düşeni yapacak, meslek kanununun beklentileri karşılayacak bir içeriğe kavuşması için çalışacağız” dedi.

Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi konusunu yıllardır gündeme getirdiklerini söyleyen Kaya, “Toplu sözleşme tekliflerimizden biri olan ‘yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi’ konusunda ısrarcıyız. ‘Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları ek göstergeye dâhil edilsin’ ısrarımızda mesafe aldık ve ek göstergeye dâhil edildi ama getirilen ek gösterge düzenlemesi beklentimizin ve talebimizin altında kaldı; ek gösterge artışı konusunda da genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi konusunda da mücadelemize kararlı bir şekilde devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği takviminin yayımlanması gerektiğini belirten Kaya, “Memur ve hizmetliler başta olmak üzere, genel idare hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı ve diğer hizmet sınıflarında yer alan eğitim çalışanlarının liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde mesleki ilerlemelerini sağlayan en önemli araçlardan biri olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları konusunda somut adım atılmalı, sınav ve atama takvimi, bakanlık çalışma takvimine alınarak belirsizlik giderilmelidir” dedi.

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen EKYS ve Kızılay kan bağışı hazırlıklarının sürdüğünü söyleyen Ali Kaya, “MEB 2023 Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavında üyelerimizi güçlü kılmak için düzenlediğimiz hazırlık kursunun çalışmaları sürüyor. 550’nin üzerinde başvuru aldığımız ve online olarak düzenleyeceğimiz kursumuzu 6 Şubat Pazartesi günü başlatacağız. ‘Kızılay’a kan veriyoruz, Türkiye’ye can oluyoruz’ sloganıyla yıllardır Türk Kızılayı ile sürdürdüğümüz kan bağışı kampanyamızı da 14 Şubat Salı günü başlatarak tüm ilçelerimizde düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BaşkanKaya  son olarak karar alma yükümlülüğü ve hesap verme sorumluluğu bulunan şube müdürü ve araştırmacı kadrolarında bulunan kamu personelinin mali haklarında, görev, yetki ve sorumluluklarıyla orantılı iyileştirme yapılması gerektiğini vurguladı

Toplantı İlçe Temsilcilerinin  ilçelerindeki üye durumu, eğitim çalışanlarının beklentileri ve sendikal faaliyetlere ilişkin bilgilendirmeleri ile sona erdi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ