Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Daha İyi Bir Dünya İçin El Ele…

Reklam

Ödemiş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, Daha İyi Bir Dünya,İçin Tasarla (Design for a Better World) isimli uluslararası eTwinning projesi ile küresel yeterlilik ve 21. yüzyıl kazanımlarını edinirken aynı zamanda,sürdürülebilir kalkınma konusunda toplumsal duyarlığa imza atıyorlar.

Eylül 2015’te BM Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi’nde kabul edilen“Sürdürülebilir Kalkınma İçin 2030 Gündemi” belgesinde yer alan ve Binyıl Kalkınma Hedeflerinin devamı sayılan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, “Kimseyi Geride Bırakmamak” sloganı ile herkes için evrensel olarak erişilecek hedefleri içermektedir.Türkiye, Azerbaycan, Portekiz ve Sırbistan’dan projeye dahil olan

öğretmen ve öğrenciler, bu hedefler doğrultusunda ve gezegenimiz için pozitif bir etki oluşturmak amacıyla “Daha iyi bir dünya mümkün!” diyerek Ekim 2020’de,eTwinning çatısı altında buluştular. Mayıs 2021’de sona erecek projede şu ana kadar; sorumlu üretim ve tüketim, sağlıklı yaşam, iklim eylemi, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi birçok küresel amaca yönelik çalışmalar gerçekleştiren öğrenciler,farklı kültürlerde yaşayan akranlarıyla aynı hedefte olmanın sevincini ve çevrelerinde bu konuda farkındalık oluşturmanın gururunu yaşıyorlar. Edinilen bilgilerin STEM, oyun tabanlı öğrenme gibi farklı öğrenme yaklaşımları ile şekillendiği, kodlama ve üç boyutlu tasarım çalışmalarının yapıldığı, aynı zamanda çeşitli dijital platformların ve web 2 araçlarının kullanıldığı projede,öğrenciler, teknoloji ve interneti bilinçli ve doğru kullanmayı da öğreniyorlar,dijital yeterliliklerini artırıyorlar. İngilizce düzenlenen webinar ve yazışmalarla dil eğitimi destekleniyor ve alanında uzman kişilerin paylaşımları öğrencilere farklı bakış açıları kazandırmada etkili oluyor.

“ÖDEMİŞ BİLİM VE  SANAT MERKEZİ KÜRESEL YETERLİLİK KAVRAMINI ORTAYA KOYMAKTADIR.”

Projenin kurucularından Ödemiş Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Turan Katırcıoğlu, proje hakkında şunları söyledi.

Günümüzde, gençleri sürdürülebilir bir dünyaya hazırlamayı hedefleyen STEM vb. yenilikçi öğrenme yaklaşımları ile PISA gibi değerlendirmeler yapan  Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Turan Katırcıoğlu, Ödemiş Bilim ve Sanat Merkezi “küresel yeterlilik” kavramının önemini ortaya koymaktadır. Ayrıca, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile bağlantılı olan küresel ve kültürlerarası meselelerin çözümünde; eleştirel ve farklı bakış açılarıyla,düşünüp analiz edebilme, yenilikçi fikirler geliştirebilme, iletişim ve iş birliği,becerileri zorunlu ihtiyaçlardır. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları açısından, ele alınan problemlere odaklandığımız projemizde, “Daha iyi ve yaşanabilir.Bir dünya için neler yapabiliriz?” konusunda yaratıcı ve işbirlikli problem,çözümüne yönelik çalışmaları, yerli ve yabancı ortaklarımız ve öğrencilerle gerçekleştirmeyi amaçladık.” Dedi.

Proje ortaklarından, Ödemiş Bilim ve Sanat Merkezi Sınıf Öğretmeni Ali Eşref Aksoy ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Nilüfer Ayaydın’ın da yer aldığı,projede Avrupa Kodlama Haftası, Güvenli İnternet Günü, Dünya Çocuk Hakları Günü gibi farklı küresel etkinlik ve günlerle ilgili çalışmalar da yapılıyor.Her ay faklı sürdürülebilir kalınma amaçlarına yönelik etkinliklerin gerçekleştirildiği “Daha İyi Bir Dünya İçin Tasarla” projesinin aşağıda yer alan,sosyal medya hesaplarını takip ederek yapılan çalışmaları inceleyebilir,yaygınlaştırılmasına katkı sağlayarak destek verebilirsiniz.”mesajını verdiler.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ