Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Zübeyde Hanım Ölümünün 98. Yılında Anıldı

Reklam

Ödemiş Belediyesinin düzenlediği etkinlikte Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ölümünün 98. Yılında Ödemiş’te anıtının bulunduğu Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde anma töreni düzlenirken, burada ayrıca Ödemiş Belediye Başkanı Eriş tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

“BİR KADININ YETİŞTİRDİĞİ EŞSİZ BİR DEHA ULUSUN KADERİNİ DEĞİŞTİREBİLİR”

Anma töreni kapsamında günün anlam ve önemini anlatan    basın açıklamasını  Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş gerçekleştirdi.

Eriş “Bir kadın tüm dünyayı değiştirebilir. Bir Kadının yetiştirdiği eşsiz bir deha da, bir ulusun kaderini değiştirebilir. O eşsiz deha, ebedi baş komutanımız Cumhuriyetimizin kurucusu Baş Öğretmenimiz büyük önderimiz Gazi Mustafa  Kemal Atatürk’tür.

Vefatının 98. Yılında, Atatürk’ün değerli annesi Zübeyde hanımı sevgi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. 1. Dünya savaşının sonlarında, hastalanan oğlunu Halep’te ziyarete giden Zübeyde Hanım ömrü cephelerde geçen oğluna hem hasret duymuş ancak mevzu bahis vatan olduğu için her zaman oğluna moral aşılamıştır. Tüm zorlulara rağmen yetiştirdiği  evladına her daim yanında olan ve ona güç veren Zübeyde Hanım  Kurtuluş savaşını başlattığı için oğlu Mustafa Kemal’in hakkında idam kararı verildiği duyunca hastalanmış hatta kısmi felç geçirmiştir. Kurtuluş savaşı günlerinde Mustafa Kemal’e “ Oğlum Seni Bekledim. Gelmedin. Cepheye Gittiğini, Biliyorum.Savaşı Kazanmadan  Geri Gelme “şeklinde mektup yazan  Zübeyde Hanım Vatan Kurtuluş ile dünyanın en mutlu insanı olmuştur. Zübeyde Annemiz  “  Sarı Paşam “ diye seslendiği oğluna belki de, hiç doyamadan bu dünya ya veda ettiğinde Mustafa Kemal savaştan yeni çıkmış bir ulusun hayat bulması için çaba sarf ediyor. Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atıyordu. Büyük başarılar kıymetli anaların yetiştirdiği seçkin anneler sayesinde olmuştur.” Diyen Mustafa Kemal  Yurt gezisinde olduğu için cenaze törenine katılamamış kıymetli annesini sonsuza dek İzmirlilere emanet etmiştir.

Doğurup yetiştirdiği evlat ile ülkenin kaderini değiştiren  Zübeyde Hanım Yalnızca büyük önderimiz Gazi Mustafa Atatürk’ün  annesi değil toplumumuzun kadına bakışı Cumhuriyetin kazanım ve değerlerine bağlılığıdır.  Zübeyde annemizi anmak kadına anneyi Cumhuriyete ve değerlerini bir kez daha anlamak savunmak ve korumak demektir. En cesur Türk kadınlarımızdan biri olan Zübeyde Hanım hepimizin annesidir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerli annesi Zübeyde Hanımız  Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Dedi.

Yapılan anma törenine  Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi  Yerel Hizmetler Koordinatörü  Hikmet Güriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis ve ADD  Ödemiş Başkanı  Gürcay Işık  ve bayanlar yapılan anma törenine katılım gösterdiler.

Yapılan açıklamanın ardından etkinliğe katılan bayanlar karanfillerini ve güllerini Zübeyde Hanım anıtı önüne bıraktılar.

 Haber :  Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ