Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

GÜNDEME DAİR

YAŞAR EYİCE

YAŞAR EYİCE

Her zaman söylediğimiz bir söz var. Vatandaşın istek ve dileklerini yerine getiren kazanır!’ diye…Bunu bazı belediye başkanlarımızda görüyoruz. Bazılarında’ diyorum, hepsinde değil, Çevre dostu!’ olarak bildiğimiz Erol Altınmekik, birçok kişi gibi bana da memnuniyetini bildirmiş. Sürekli tenkit edecek değiliz ya!Bakın Erol Bey ne diyor? Sayın Başkanım, İz-Ban ve tramvay duraklarındaki tadilât talebim tramvaylarda araya cam konulması ile başladığını gördüm çok mutlu oldum. Başlayan bir iş, o işin yarısıdır’ derler ben de katılıyorum. Havalar tam soğumadan, metal oturaklar da kaplanarak halk soğuktan kurtulacak, İzmir halkı adına sağlık, huzur ve başarılarınızın devamını dilerim.‘Başkanım!’ dediği, içten ve dıştan bin bir darbe vurulmaya çalışılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç SoyerAilesinde birçok ve önemli İstiklal Savaşı kahramanı barındıran İzmirli Filiz Kasapoğlu da, önceki gün beni aradı ve şunları söyledi.Tunç Soyer İzmir’i dernekler, sivil toplum örgütleri, işçi sendikaları, uzmanlarla yönetiyor. Hiçbir işini ‘Ben bilirim, ben yaptım oldu!’ düşüncesi ve dayatmacası ile yapmadı. Ben bunları iyi bir takipçisi olarak söylüyorum. Hiçbir siyasi yönüm de yok, bir parti ile bağlantım da. Ama görünen köy kılavuz istemez. İzmir’i yurt dışında tanıtan bir başka belediye başkanımız olmadı. Türkçe gibi güzel yabancı dil bilmesi de büyük avantajı… En azından bir devre daha İzmir’i yönetmelidir.İçim cız ederek bir annenin feryadını da duyurmak istiyorum.Anne Aycan K. oğlunun siber bir çete tarafından tehdit edilerek zorla istemediği uygunsuz bir video çektirildiğini anlattı.

Aycan Hanım, tüm çete üyelerinin cezalandırılmasını istiyor.Duruşma 7 Aralık tarihinde İstanbul’da K. Çekmece adliyesinde görülecek.Annenin ifadesine göre 11 yaşındaki oğlu bu nedenle ağır bir travma geçirdi.İki ay okula gidemedi, hatta canına bile kıymak istemedi. Ben burada diğer aileleri de bir noktada aydınlatmak ve dikkat çekmek için konuyu ele aldım.Kötü arkadaşlık, kötü alışkanlıklar derken şimdi de ailelerin başlarına böyle, ahlak dışı siber çeteler de çıkıyor.

‘Aman dikkat!’ diyerek çocuklarımızı bu tehlikeden uzak tutmak için, en ufak bir şüphede güvenlik güçleri ile işbirliği yapılmasını da öneriyorum.Aileler öncelikle çocukların kullandıkları uygulamaları ve geçmişini kontrol etmeli. Ayrıca çocukları, kişisel bilgilerle tehdit etseler bile inanmaları konusunda uyarmalı. Aycan Hanımın oğlu, başına gelenleri ve tehditleri kendisine anlattı ama korkudan sessiz kalanlar olabilir.Bu büyük tehlike büyümeden el birliği ile bertaraf edilebilir.

Olayları ve gelişmeleri sadece ‘uygunsuz’ sözcüğü ile özetleyebilirim.

‘Aman dikkat!’ diyorum.İzmir Büyükşehir Belediyesine gelen ihbarlar sonucunda yapılan kontrollerde birçok özel ve/veya kamu kurum ve kuruluşuna ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’den Davet Mektubu’ başlıklı ve ekinde ‘Davet mektubu.docx.z’ şeklinde bir zararlı dosya olan oltalama (spam/phishing) e-postalarının gönderildiği tespit edildi.

Bu tür e-postaların hangi faaliyetler kapsamında gönderildiği bilinmemekte olup konu ile ilgili Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) gerekli bildirimler yapıldı.

Söz konusu e-postalar İzmir Büyükşehir Belediyesi sistemlerinden gönderilmedi.

Şunu söyleyebiliriz:Bu tür e-postalara itibar edilmemesi ve içeriğindeki herhangi bir ekin açılmaması önem taşımaktadır.Bu konuda bu güne kadar çok uyarı yaptığımızı ve yapıldığını da anımsatmak istiyorum.Çok insanımızı ilgilendirdiği için paylaşmak istiyorum.Anlatacağım çalışma öncelikle ‘pilot bölge’ olarak seçilen;  Güzelbahçe, Urla, Işıkkent’teuygulanacak.Ama şunu da anımsatayım.Başta Urla olmak üzere birçok merkezde, evlerin bahçelerindeki su ve elektrik saatleri ‘Köpek’ tehlikesi ya da ‘kilitli kapılar’ nedeniyle sokak kapısı dışına, büyük masraflarla taşınmıştı.

Şimdi konuya geleyim.İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, ‘akıllı sayaç’ uygulamasını hayata geçiriyor. Hassas ölçüm yapan akıllı sayaçlar sayesinde abonelerin su saatleri artık uzaktan okunabilecek.Altyapı yatırımlarını hız kesmeden sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, abonelik hizmetlerine teknolojik gelişmeleri de yansıtıyor. Aralık aynı itibariyle dijital fatura uygulamasını başlatan İZSU, yenilikçi bir uygulamaya daha imza atarak, abonelerine akıllı sayaçlarla hizmet vermeye başlayacak.

‘Konuşuyorum Öyleyse Varım! Eğitim atölyesi oyun odaklı içerik yapısı ile katılımcılara etkili iletişim ve sunum yönetimi konusunda geliştirir. Iş hayatında sıkça maruz kaldığımız sunumlar için ihtiyacımız olan çok şey var aslında. Bunların farkında olamamak işlerin gözümüzde büyümesini ve içinden çıkılamayacak hale gelmesine sebep oluyor.İhtiyacımız olan şeylerden en önemlisi iyi bir kondisyon ile düşünmeyi becerebilmek. Stres anında heyecanı ve nefesimizi kontrol altında tutup hitabet anımızın etkisinin artmasını sağlamak. Doğru ve etkili konuşma ise tüm bu islerin sonrasında tatlı niyetine servis edilecektir. Ben başta EBSO yani İzmir’deki Ege Bölgesi Sanayi Odası yönetimi ile yıllardır aynı görevde bulunan diğer bölgeler ve oda yöneticilerini de İSO Akademisini örnek almalarını öneriyorum.Biraz kıpırdamaları ve koltuklarından kalkmalarının şart olduğunu düşünüyorum.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
GÜNDEME DAİR  - 7 Mayıs 2024
- 10 Şubat 2024
- 7 Şubat 2024
GÜNDEME DAİR - 3 Şubat 2024
- 1 Şubat 2024
GÜNDEME DAİR - 16 Ocak 2024
- 28 Aralık 2023
GÜNDEME DAİR - 21 Aralık 2023
GÜNDEME DAİR - 13 Aralık 2023
GÜNDEME DAİR - 8 Aralık 2023
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ