Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

GÜNDEME DAİR

YAŞAR EYİCE

YAŞAR EYİCE

Kahreden, kahrolasıcı haberi aldığımda beş şehidimiz vardı.‘Allah kahretsin!’ diyerek sıkıntımı belirttim.3 de ağır yaralımız vardı.

Tahmin etmişsinizdir, Pençe- Kilit operasyonundan ‘İçimizi yakan haber gelmişti!’Milli Savunma Bakanlığı’nin bilgisine başvurdum.Beş değil altı şehidimiz vardı.

Üç ağır yaralımızdan birini de kaybetmiştik.Her zaman olduğu gibi, ‘Bizi af edin!’ diyerek, dua okudum son 6 şehidimize,Operasyonlar yani çatışmalar sürüyor.Kahramanlarımıza güç diliyorum….

Şehitlerimizin ailelerine yakınlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum…

İnşaat Mühendisi Serdar Yavaşoğlu bir partimizin (CHP) belediye başkan aday adaylarından biriAday olup seçilirse yapacaklarını açıklamış.Şöyle diyor Karşıyaka’nın çevresel sürdürülebilirliğini artırmak ve geri dönüşüm kültürünü güçlendirmek için büyük bir adım atıyoruz! Karşıyaka genelinde modern atık toplama sistemleri kurarak, geri dönüşüm yoluyla belediyemize kazanç sağlayacağız.

Bu proje, atıkların etkili bir şekilde toplanması ve geri dönüştürülmesi sayesinde hem çevresel hem ekonomik faydalar sunacak. Sürdürülebilir bir gelecek için atıklarımızı en iyi şekilde değerlendirerek, Karşıyaka’yı temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz.

Her bir atık, belediyemize kazanç sağlayarak, bu değerli projenin şehrimizin ekonomik ve çevresel dengesine olumlu katkılar sağlamasını amaçlıyoruz.Bence tüm adaylar bir konu üzerinde durmalı…

20-30 hatta daha fazla, sıradan maddeler yerine bir konu üzerinde, hem de üzerinde çalışılmış, plan ve projeleri hazırlanmış tamamlanmış olmalıdır.Başka ne olmalıdır?Kesinlikle ve kesinlikle, ne engelliler ne de dostlarımız sokak hayvanları başta olmak üzere fakir fukara ve belli yaşın üzerindekiler yani yaşlılara tüm projelerde yer verilmeli ve öncelik tanınmalıdır.Bu maddeler de ilk sıralarda yer almalıdır.Diğerlerihikâyedir.Grubunda kimler olduğunu da tek tek yazıp açıklamalıdır.Lafla peynir gemisi yürümeyeceğini bilmelidir.Didem Korkut, ‘El ele verdiğimiz takdirde, çok şeyi değiştirebileceğimize’ inananlardan biri.İçimizden biri olan Didem Korkut, bu arada, 2023 yılında birlikte el ele vererek neleri değiştirdiklerimizden örnekler de verip, sadece zengin ve güçlü olanların değil haklı olan, çare arayan ve değişim yaratmak isteyen insanların seslerini duyurabildiklerini de iddia etti.Didem Korkut, bana da şöyle seslenmişSevgili Yaşar, her gün onlarca habere, mesaja maruz kalıyorsun biliyorum. Doğal olarak bazen imzaladığın kampanyalarda neler oldu kaçırıyorsun. Hatta bazen düşünüyor musun ‘İmzalıyoruz da ne oluyor?’ diye?’Sonra da ‘gurur duy!’ diyerek kampanyalara yer vererek desteklediğim için.El ele verildiğinde, Kastamonu’da Kastamonu’da sel alanına okul yapılması engellenmişti.Milas’ta şiddet uygulayan öğretmen okuldan alınmıştı.Muğla’da halkın karşı çıktığı çimento fabrikası durdurulmuştu.MS ilacı SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ödeme kapsamına alındı.TDK, 4 kelimenin cinsiyetçi anlamını kaldırdı.Çevreye zarar verecek Kaş Marina imar planı iptal edildi.Haksız yere açığa alınan Emine Öğretmen göreve döndü.

İTÜ ve Hacettepe’de de artık vegan yemeği var, gibi,Didem Korkut, halk hareketlerini destekleyen biri olarak, tanımadığım bilmediğim binlerce kişiye yardım ettiğimi de belirtiyor.Ben bu konuda takdiri sürekli okuyucularımın değerlendirmesine bırakıyorum.

Şunu söyleyebilirim.Birbirimize yardım etmek bizleri daha iyi insanlar yapıyor ve bir araya gelerek daha iyisi için mücadele etmemizi sağlıyor. Ve birlik olmak, belki de şu an ülkemizde en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey.Tabii ki her konuda olduğu gibi bu yardım ve destek konularında da bağımsız kalmak bizim için de önemli. Böylece, bu sayede duruşunu koruyabilirsin.

Yoksa ‘emir eri’ gibi olursun.Yazık ki mevcut ekonomik koşullarda insanlarımızın, bazı kurumlarımızın, derneklerimizin varlıklarını sürdürmekte zorlandıklarını da biliyor, görüyorum.Türkiye’nin en ücra köşesindeki vatandaşımızın da sesini duyurabilmesi için, demokrasi için, ilacına ulaşamayan çocuklar için, şiddete uğrayan kadınlar için, hayvan hakları için, çevre için, öğrenciler için… Yani mücadeleye devam etmek için bu sene içinde de birlik ve beraberliğimizi korumamız, Didem Hanım kulak vermemiz şart.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 101. yılında İzmir Karşıyaka’daki kabrinin başında anıldı. Anma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer de katıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce hayata gözlerini yuman annesi Zübeyde Hanım için Karşıyaka’daki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay, Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yurttaşlar katıldı. Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Feyza Işıklı, ‘66 yıllık ömründe 4 çocuğunu ve eşini yitirdi. Yokluklarla mücadele etti. Sağduyulu, dinine ve geleneklerine bağlı bir kadındı. Daha küçük yaşta yetim kalan oğlunun her durumu ile yakından ilgilendi. Atatürk’e tam anlamıyla hem analık hem de babalık yaptı. Milli Mücadele yıllarında Ankara’ya gelen Zübeyde Hanım, tedavi amacıyla geldiği Karşıyaka’da vefat etti. Onun manevi huzurunda tüm annelere sesleniyorum. Ulusumuz ve vatanımız için evlatlarımızı, Zübeyde Hanım gibi vatan ve insan sevgisiyle eğitelim. O zaman ülkemizi ve cumhuriyetimizi aydınlık bir geleceğe taşıyabiliriz’ dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapısından üstyapısına baştan sona yenilediği ve yeni yüzyılını başlattığı tarihi Kemeraltı çarşısında, 17 noktada ücretsiz olarak faydalanılan WizmirNet projesini hayata geçirdi.  Kemeraltı’nda ücretsiz internet kullanan yurttaşlar uygulamadan memnun.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne giren Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı korumak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla 770 milyon liralık dev yatırımla çarşının yeni yüzyılını başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 0-5 yaş arası çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere ayda 10 kez ücretsiz ulaşım olanağı sağlayan Çocuk İzmirim Kart’tan yararlananların sayısı 24 bini buldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi yurttaşlara Başkan Tunç Soyer’in “sosyal belediyecilik” vizyonu doğrultusunda gıda paketinden günlük sıcak yemeğe, hijyen paketinden ücretsiz ulaşıma kadar pek çok konuda destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda sürdürülen Çocuk İzmirim Kart desteği ile 0-5 yaş arasında çocuğu olan, sosyal destek başvurusu olumlu sonuçlanmış ailelere, ayda 10 kez ücretsiz biniş hakkının tanımlandığı kişiye özel kartlar veriliyor. Uygulamadan yararlanma hakkı elde eden yurttaşlar, İzmirim Kart basım noktalarına giderek ücretsiz ulaşım kartlarını teslim alıp kullanabiliyor. 2019 yılından bugüne kadar 24 bin aile Çocuk İzmirim Kart’tan faydalandı.İzmir Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir çevre alanında uluslararası ödül kazandığı projesi Portakal Vadisi’nin açılışı için gün sayıyor. Buca’nın Tınaztepe Mahallesi’ndeki 200 bin metrekarelik alana kurulan Portakal Vadisi, ekolojik kent parkı olarak günde yaklaşık 6 bin kişinin oksijen ihtiyacını karşılayacak. 19 ton da karbon tutulumu sağlanacak.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentte kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için seçim döneminde duyurduğu projelerden biri daha hayata geçiriliyor. Buca’nın Tınaztepe Mahallesi’nde Kültürpark’ın yarısı büyüklüğündeki 200 bin metrekarelik alanı İzmirliler için yeni bir nefes alma noktasına dönüştürecek Portakal Vadisi projesinde sona gelindi.İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Pınar Gençpınar, ebeveynlerin en büyük kabuslarından biri olan ateşli havale (Febril Nöbet) hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.

Her yüz çocuktan 3’ünün beş yaşına gelmeden ateşli havale geçirdiğini söyleyen Prof. Dr. Gençpınar, ateşli havalenin, genetik olarak yatkın olan, 1 ay-5 yaş arası çocuklarda; boğaz, kulak gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında görülen ateş yüksekliği sırasında ortaya çıktığını kaydetti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
GÜNDEME DAİR  - 7 Mayıs 2024
- 10 Şubat 2024
- 7 Şubat 2024
GÜNDEME DAİR - 3 Şubat 2024
- 1 Şubat 2024
GÜNDEME DAİR - 16 Ocak 2024
- 28 Aralık 2023
GÜNDEME DAİR - 21 Aralık 2023
GÜNDEME DAİR - 13 Aralık 2023
GÜNDEME DAİR - 8 Aralık 2023
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ