Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

ESAT ERÇETİNGÖZ

ESAT ERÇETİNGÖZ

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne (İGC) 14 yıl başkan olarak hizmet veren, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri’nin adını yaşatmak amacıyla İGC tarafından düzenlenen İsmail Sivri 11. Çocuk Öyküleri Yarışması sonuçlandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ortaokul ve lise olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada yazdıkları öykülerle ödül almaya hak kazanan öğrenciler belli oldu.

Ön değerlendirmesini İGC Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz ve Şirin Yörük’ün yaptığı yarışmada Seçici Kurul; İGC Başkanı Dilek Gappi, yazarlar Hidayet Karakuş, Mavisel Yener, Yunus Bekir Yurdakul, Hüseyin Yurttaş, Hacer Kılcıoğlu, Defne Ongun ve Gülşah Elikbank’dan oluştu. Seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda dereceye girenler şöyle:Ortaokul öğrencilerinin katıldığı birinci kategoride İzmir Özel Tevfik Fikret Ortaokulu öğrencisi Mercan Yakut ‘’Kağıttan Çocuk Ömer ve Onun Gerçek Arkadaşı’’ adlı öyküsüyle birinci, Şehit Mehmet Oruç İ. H. O Elif Sare Bayram ‘’Mivlamayı Bilmeyen Kedi’’ adlı öyküsüyle ikinci, Fevzipaşa Ortaokulu’ndan Dilşah Şimşek ‘’Hangisi Gerçek’’ adlı öyküsüyle üçüncü oldu. 

Lise öğrencilerinin katıldığı ikinci kategoride de Gaziemir Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi öğrencisi Gülce Naz Kınacı ‘’Tütün Tarlası’’ adlı öyküsüyle birinci, İzmir Çiğli Fen  Lisesi öğrencisi Efe Yusuf Köler ‘’Soğuk Sevgi’’ adlı öyküsüyle ikinci, Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Yasmin Erdem ‘’Beyoğlu Kahvehanesi’’ adlı   eserler yer aldı.

İsmail Sivri 11. Çocuk Öyküleri Yarışması’nda ödül olarak birincilere diz üstü bilgisayar, ikinci ve üçüncülere tablet bilgisayar verilecektir. Ödül töreni, daha sonra duyurulacak bir tarihte İGC Uluslararası Basın Merkezi’nde

İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapısından üstyapısına baştan sona yenilediği ve yeni yüzyılını başlattığı tarihi Kemeraltı çarşısında, 17 noktada ücretsiz olarak faydalanılan WizmirNet projesini hayata geçirdi.  Kemeraltı’nda ücretsiz internet kullanan yurttaşlar uygulamadan memnun.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne giren Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı korumak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla 770 milyon liralık dev yatırımla çarşının yeni yüzyılını başlattı. Tarihi çarşının atık su, yağmur suyu altyapısı, aydınlatma ve gerilim hatları, yolları, teknolojik altyapısı, güvenliği gibi birçok alanı baştan aşağı yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7 gün 24 saat esasıyla ve çarşı esnafının desteğiyle projelerini sürdürüyor. Yepyeni bir yüzyılın başladığı Kemeraltı’nda İzmirliler artık ücretsiz internet hizmeti WizmirNet’ten de faydalanabiliyor.

İzmirliler başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin zaman geçirdiği tarihi Kemeraltı çarşısında WizmirNet, 19 Aralık 2023’te hizmet vermeye başladı. Proje kapsamında Kızlarağası Hanı, Ali Paşa Meydanı, Balıkçılar Meydanı, Sinagoglar Meydanı, Milli Kütüphane Caddesi, Anafartalar Caddesi ile birlikte 2 kilometre uzunluğundaki kesintisiz Kemeraltı Çarşı hattında toplamda 17 hizmet noktasının kurulumu yapıldı. Kullanıcılara 120 Mbps bağlantı hızında erişim imkanı sağlayan WizmirNet hizmetinin devreye alındığı tarihten bu yana 25 binden fazla kişi sisteme bağlandı. Bu sürede 2 bin 53 GB download, 148 GB upload gibi büyük bir veri kullanımı yapıldı. Hüseyin Acar, “Kemeraltı’nın altyapısı çok güzel oldu, Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Ücretsiz internet hizmeti de verildi, Kemeraltı’na gelenler çok memnun olacaklar diye düşünüyorum” dedi.

Celil Ayhan Sulaş, “40 senedir esnafız. Yapılan tüm yeniliklerden memnunuz. Uzun zamandır yapılamayanlar Başkanımız tarafından yapıldı. Bundan sonra bunu korumamız önemli. Çok memnunuz. 1930’larda yapılmış borular gördük. O yıllardan bu yana yapılmamış bir hizmeti başkanımız yerine getirdi. Hizmetlerin devamını diliyoruz. Ücretsiz internetten de çok memnunuz teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kevser Bozdemir Aslan, “Çok faydalı, konuklarımız soruyordu. Özellikle turistler. Ücretsiz internet olması çok önemli, turizm noktalarında da olması şehrimiz için çok önemli” şeklinde konuştu. Kemal Çetin, “30 senedir esnafım. Kemeraltı’nı daha önce sular basıyordu, sorunlar vardı. Şimdi sorunların çoğu çözüldü. Başkanımız Tunç Soyer yolları, interneti, selleri, problemleri çözdü. Ücretsiz internet mükemmel bir şey. Hem turistler hem esnaf için çok sevindirici. Gurur duyuyorum böyle olmasından” dedi.

Mustafa Apaydın, “Son 5 yıldır çarşımızda büyük değişim ve gelişim var. Bütün sokaklar yapılıyor, mükemmel gidiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ederim. Çok büyük gayret ve çaba var. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Daha güzel günler bizleri bekliyor. Çok mutluyuz ve heyecanlıyız” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 101. yılında İzmir Karşıyaka’daki kabrinin başında anıldı. Anma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer de katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce hayata gözlerini yuman annesi Zübeyde Hanım için Karşıyaka’daki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay, Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yurttaşlar katıldı. Tören anıta çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Feyza Işıklı, 101’inci ölüm yıl dönümünde Zübeyde Hanım’ı bir kez daha özlemle andıklarını söyledi. Işıklı, “66 yıllık ömründe 4 çocuğunu ve eşini yitirdi. Yokluklarla mücadele etti. Sağduyulu, dinine ve geleneklerine bağlı bir kadındı. Daha küçük yaşta yetim kalan oğlunun her durumu ile yakından ilgilendi. Atatürk’e tam anlamıyla hem analık hem de babalık yaptı. Milli Mücadele yıllarında Ankara’ya gelen Zübeyde Hanım, tedavi amacıyla geldiği Karşıyaka’da vefat etti. Onun manevi huzurunda tüm annelere sesleniyorum. Ulusumuz ve vatanımız için evlatlarımızı, Zübeyde Hanım gibi vatan ve insan sevgisiyle eğitelim. O zaman ülkemizi ve cumhuriyetimizi aydınlık bir geleceğe taşıyabiliriz” dedi.  Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şubesi Başkanı MehbareÖzkaban ise nesillerdir Zübeyde Hanım’ı unutmadıklarını aktardı. Özkaban, “Torunları olarak dört nesil, yüz yılı aşkın bir süredir, koşullar ne olursa olsun, kar kış, pandemi demeden, vatan uğruna şehit verdiğimiz değerli evlatlarımızın acısı yüreğimizi yakarken, O’na saygı ve sevgimizi göstermeyi sürdürüyoruz. Zübeyde Anamız sadece ulusumuzu var ederek, bizi karanlıktan aydınlığa eriştiren büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getiren kişi değil. Zübeyde Hanım, o örnek insanı yetiştirirken büyük acılar çekmiş, yaşamı boyunca yollarını gözlemiş, özlemi hiç dinmemiş bir annedir. Mustafa Kemal, böyle bir Türk annesinin büyük emek ve sevgisinin eseridir. Çeşitli sorunlarla mücadele ediyor olsak da biz kadınlar, gelecekten umudumuzu asla yitirmeyeceğiz. Bu toplumda kazanmış olduğumuz değer ve saygınlığı yitirmemek için hep birlikte yılmadan çalışacağız. Bunun için burada Zübeyde Anamızın anıt mezarı başında söz veriyoruz” dedi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ANNESİ ZÜBEYDE HANIMIN İLK MEZAR TAŞI

” LATİFE HANIM’IN YAZDIRDIĞI KİTABE.

“Hüve’l-bâki. Türkiye Reis-i Cumhuru Gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretlerinin vâlide-i muhteremleri Zübeyde Hanım’ın ruhuna rızâenlillâhi’l-Fâtihâ. Sene 1338 (1923).” Bu mezar taşı halen İzmir Arkeoloji Müzesinde sergilenmektedir.Atatürk, Latife Hanım’ın, annesi için yaptırdığı sandukalı ve uzun kitabeli mezarı beğenmemişti. “TBMM Başkanı Mustafa Kemal Paşa hazretlerinin Saygıdeğer anneleri Zübeyde Hanımefendi” diye başlayan uzun cümlelerden hoşlanmamıştı. Defin işlemlerini yapan Hasan Soyak’a şöyle dedi: “İlk fırsatta İzmir’e git, bu sandukayı ve kitabeyi kaldır, dağdan iki büyük uzun taşı getir, birini temel üzerine, diğerini baş tarafa diktir. Atatürk’ün annesi Zübeyde Ana burada gömülüdür yazdır” ve aynen öyle oldu. O gün bugündür, Zübeyde Ana Karşıyakalılar’ ın bağrında yatmaktadır. O, annesini TÜRK MİLLETİ’NE emanet etmiştir. Zübeyde Hanım’ın vefatının 101. yılında saygıyla anıyorum

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
- 7 Mayıs 2024
- 2 Mayıs 2024
- 30 Nisan 2024
- 9 Nisan 2024
- 20 Mart 2024
- 15 Mart 2024
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ